X

“Συμβόλαιο θανάτου” 6000 ευρώ η αιματηρή επίθεση στο Μικρολίμανο

Τι αποκαλύφθηκε για τη δράση του κακοποιού με το καλάσνικοφ που είχε σοκάρει το πανελλήνιο. Πώς «ξεσκεπάστηκε» το συμβόλαιο θανάτου.

Ant1news

Σε «συμβόλαιο θανάτου» έναντι 6.000 ευρώ οφείλεται η αιματηρή επίθεση και ο τραυματισμός 15 νεαρών σε μπαρ στο Μικρολίμανο, το Νοέμβριο του 2014, σύμφωνα με τη δικογραφία που συντάχθηκε τις τελευταίες μέρες από την Ασφάλεια Πειραιά, η οποία αφορά σε επίθεση έγκλειστου ποινικού στις φυλακές Κορυδαλλού στις αρχές Ιανουαρίου.

Ένας εκ των δραστών της επίθεσης στον Κορυδαλλό ήταν ο δράστης του μακελειού στο Μικρολίμανο και μαζί με τον συνεργό του υποστήριξαν ότι, η επίθεση κατά του Έλληνα ποινικού ήταν «γιατί δεν τους είχε καταβάλει το προαναφερόμενο ποσό για να πυροβολήσουν μέσα στο μπαρ».

Την επίθεση στο Μικρολίμανο είχε κάνει ένας 31χρονος Αλβανός, με ποινικό παρελθόν, τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου 2014. Ο δράστης βρισκόταν ήδη μέσα στο μπαρ, με παρέα γυναικών, εξαφανίστηκε εξοργισμένος για άγνωστο λόγο και επέστρεψε «γαζώνοντας» με καλάσνικοφ όποιον έβλεπε μπροστά του, σε «κατάσταση αμόκ». Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 15 άτομα, τρεις εκ των οποίων σοβαρά.

Στη συνέχεια εξαφανίστηκε, για να συλληφθεί λίγες μέρες αργότερα και να διαπιστωθεί ότι ήταν ο ίδιος που είχε προκαλέσει φονική επίθεση, με θύμα έναν θαμώνα, λίγους μήνες πριν σε καφενείο στο Μεταξουργείο.

 

Μέχρι σήμερα η υπόθεση στηριζόταν στην «ευέξαπτη» και «μεθυσμένη» πλευρά του κακοποιού, όμως τα νέα στοιχεία αλλάζουν τα δεδομένα.

Σύμφωνα με Το Βήμα, τα νεότερα στοιχεία φαίνεται πως προέκυψαν από την επίθεση που σημειώθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2017 σε βάρος Έλληνα ποινικού, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στις φυλακές Κορυδαλλού, με δράστες δύο Αλβανούς από την ίδια σπείρα.

Στη διάρκεια της προανάκρισης για το περιστατικό, προέκυψε ότι, οι δύο Αλβανοί «παρέσυραν» τον Έλληνα στο επισκεπτήριο, με τη βοήθεια μιας δικηγόρου, από την οποία ζήτησαν να τον καλέσει για να μιλήσουν. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι η δικηγόρος δεν γνώριζε τα σχέδιά τους.

Ο ίδιος ο Έλληνας αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τα κίνητρά τους, όμως οι Αλβανοί ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση κατά του Έλληνα έγινε επειδή «εξακολουθούσε να τους χρωστά τα 6.000 ευρώ που τους είχε υποσχεθεί για να πραγματοποιήσει ο ένας από αυτούς την επίθεση, το 2014, στο Μικρολίμανο».

Ωστόσο, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούν με επιφύλαξη αυτές τις αναφορές των Αλβανών, καθώς υπάρχουν υποψίες σχετικά με την ευκολία ορισμένων ποινικών να ομολογούν με τέτοια ξαφνική ευκολία τα «συμβόλαια θανάτου».