X

Βόμβα στο Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης

Ανησυχία στην ΕΛΑΣ για τον "περίεργο" μηχανισμό. Τι είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση. Τι βρήκαν οι πυροτεχνουργοί. Φωτογραφίες από το σημείο.

Ant1news

Του Σπύρου Λεβειδιώτη 

Άγνωστος τηλεφώνησε λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα στην Άμεση Δράση και είπε να εκκενώσουν το Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης καθώς υπάρχει βόμβα και η οποία θα εκραγεί σε λίγη ώρα, ενώ επισήμανε ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο άγνωστος στο τηλεφώνημα που έκανε στην Άμεση Δράση είπε: "Βάλαμε βόμβα, εκκενώστε το αστυνομικό τμήμα της Δάφνης, δεν είναι φάρσα... Για τον Λάμπρο». 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η κάμερα που υπήρχε πίσω από το ΑΤ Δάφνης, κοντά στο σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα, έχει καταγράψει τον μοναδικό βομβιστή.

Στην περιοχή της Δάφνης είχε χάσει τη ζωή του, στις 10 Μαρτίου 2010, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς, ο βιολόγος αναρχικός Λάμπρος Φούντας.

Αμέσως μετά το τηλεφώνημα, η περιοχή αποκλείστηκε και στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). 

 

Το χρονικό όριο, που είχε δώσει ο άγνωστος, ξεπεράστηκε για αρκετή ώρα και οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε δυο ελεγχόμενες εκρήξεις σε ένα τσαντάκι μέσης που βρήκαν σε πάρκο πίσω από το αστυνομικό τμήμα.

Στην συνεχεία περισυνέλεξαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

 

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ ανησυχία επικρατεί στην ΕΛΑΣ για το περιστατικό.

Μάλιστα, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, μιλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτήριζαν τον μηχανισμό περίεργο, καθώς βρέθηκε σώμα χειροβομβίδας, άγνωστη εκρηκτική υλη, ένας πυροκροτητής, ηλεκτρονικό ρολόι και 9βολτη μπαταρία.