X

Δεν υπέκυψε στον εκβιασμό και του έκαναν την επιχείρηση “γυαλιά - καρφιά”

Ακόμα κι ένας 17χρονος ήταν μέλος της σπείρας που εκβίαζε επιχειρηματίες ενώ ρήμαζε σπίτια και επιχειρήσεις.

Ant1news

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν τρεις άνδρες ηλικίας 17, 18 και 37 ετών ενώ αναζητούνται ακόμα δύο συνεργοί τους ηλικίας 40 και 45 χρόνων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απόπειρα ληστείας, εκβίαση και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 38χρονος και ο 45χρονος μετέβησαν σε επιχείρηση στην Πάτρα και απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη, να τους καταβάλει μικρό χρηματικό ποσό και τις εισπράξεις του ταμείου.

Όταν ο επιχειρηματίας δεν υπέκυψε στις απαιτήσεις τους, οι δράστες προκάλεσαν ζημιές στο χώρο της επιχείρησης, προκαλώντας εκδορές στον ιδιοκτήτη και στη σύζυγο του και τράπηκαν σε φυγή.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 38χρονος εκβιαστικά είχε αποσπάσει τους τελευταίους τρεις μήνες, τμηματικά από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, το συνολικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Για την σύλληψη των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 38χρονου, το βράδυ της ίδιας ημέρας, σε αυτοκίνητο που επέβαιναν επίσης, ο 18χρονος και ο 17χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο όχημα που επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και πολλά κοσμήματα και τιμαλφή, τα οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει μισή ώρα νωρίτερα, από αποθήκη 49χρονης Ελληνίδας  στα Δεμένικα Πατρών.

Στο πλαίσιο εξέτασης των τριών συλληφθέντων, προέκυψε ότι τις τελευταίες ημέρες είχαν διαπράξει άλλες δυο κλοπές στην Πάτρα. Αναλυτικότερα:

  • Το πρωί της ίδιας ημέρας, είχαν διαρρήξει εγκαταστάσεις εργοστασίου, το οποίο δεν ήταν σε λειτουργία, στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και είχαν αφαιρέσει χαλκό, αξίας 1.000 ευρώ.
  • Δυο ημέρες πριν, είχαν διαρρήξει οικία 23χρονης ημεδαπής στην Πάτρα, αφαιρώντας κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται, προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.