X

Στο μικροσκόπιο των ερευνών ο προφυλακτήρας της Πόρσε

Παραδοχή Τόσκα για έλλειψη κονδυλίων για τοποθέτηση ραντάρ ελέγχου ταχύτητας. Αναζητούνται απαντήσεις από το κομμάτι του προφυλακτήρα.

Ant1news

Στην παραδοχή ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να τοποθετηθούν ραντάρ ελέγχου ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς προχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στον Realfm, σημείωσε ότι, «τα ραντάρ δεν λείπουν από τις Εθνικές Οδούς τώρα, λείπουν αρκετά χρόνια. Εδώ υπάρχει πράγματι πρόβλημα και μπορώ να σας το προσδιορίσω. Το 2010 όταν επίκειτο η ιδιωτικοποίηση των εθνικών οδών τα ραντάρ, αντί να μπουν, όπως είχε προγραμματιστεί, στις εθνικές οδούς μπήκαν σε επαρχιακούς δρόμους».

Παραδεχόμενος εκ νέου ότι υπάρχει πρόβλημα, σημείωσε ότι, «υπάρχουν οι κάμερες επιτήρησης των εθνικών οδών, αλλά τα ραντάρ ελέγχου ταχύτητας είναι μόνο τα φορητά ραντάρ που έχει η τροχαία στους διάφορους ελέγχους».

Και συνέχισε: «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια. Και εξετάζουμε τι μπορεί να γίνει για το θέμα των σταθερών ραντάρ. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν ραντάρ, υπάρχουν τα φορητά ραντάρ. Μακάρι να υπήρχαν τα σταθερά σε κάθε γέφυρα, όπως υπάρχουν στο εξωτερικό και να γίνεται συστηματικός έλεγχος».

 

Στο μικροσκόπιο ο προφυλακτήρας της Πόρσε

Τα κομμάτια του προφυλακτήρα της Πόρσε, που βρέθηκαν σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το σημείο της μοιραίας σύγκρουσης, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των πραγματογνώμων που ερευνούν το δυστύχημα που στοίχισε τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων και προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο.

Αυτό που προσπαθούν να εξακριβώσουν οι ειδικοί είναι αν όντως τα κομμάτια αυτά ανήκουν στην Πόρσε, καθώς σε αυτή την περίπτωση ενισχύεται το σενάριο για κλατάρισμα του ελαστικού περίπου 100- 150 μέτρα πριν από το σημείο της τραγωδίας.

 

Η παλαιότητα των ελαστικών – όπως φαίνεται πρόκειται για ελαστικά του 2006- αλλά και το ενδεχόμενο να πρόκειται για χειμερινά ελαστικά τα οποία είναι εντελώς ακατάλληλα για ανάπτυξη τόσο μεγάλων ταχυτήτων, είναι τα δύο ενδεχόμενα που εξετάζονται.

Την ίδια ώρα, όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι ο οδηγός της Πόρσε είχε αναπτύξει ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 200χλμ την ώρα.

Οι τελευταίες πράξεις του δράματος

Χθες κηδεύτηκαν στην Πτολεμαΐδα η 33χρονη Αποστολία και ο 3χρονος γιος της Παύλος. Μάνα και γιος ήταν σε ένα φέρετρο, με την τραγική φιγούρα του συζύγου και πατέρα να τους συνοδεύει στην τελευταία τους κατοικία.

 

Δεκάδες κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης, ενώ η σιωπή ήταν χαρακτηριστικό της «παγωμάρας» όλων και του θρήνου μιας ολόκληρης πόλης για τον πρόωρο και άδικο χαμό των δύο.