X

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Ομάδα αντιεξουσιαστών ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας. Τι αναφέρει το κείμενο της ανάληψης ευθύνης.

Ant1news

Μία ομάδα αντιεξουσιαστών που υπογράφουν ως “Πυρήνες Άμεσης Επίθεσης – Ομάδα «Ζωντανά Απόβλητα»” ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας.

Στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης, το οποίο αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και έχει τίτλο «Φωτιά στον πολιτισμό των ένστολων δολοφόνων και βιαστών» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εμπρηστικού μπαράζ που έγινε στις 27 Φλεβάρη στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού κράτους στο τετράγωνο Διδότου-Σίνα-Μερλιέ στην Αθήνα».

Ήταν περίπου 4 τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, όταν οι δράστες έβαλαν φωτά, με εύφλεκτο υγρό, σε ένα αυτοκίνητο του Γαλλικού Ινστιτούτου, που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές τόσο στο συγκεκριμένο όχημα, όσο και σε ένα άλλο σταθμευμένο, που ανήκει επίσης στο Ινστιτούτο.

Λίγη ώρα αργότερα, έσπασαν τα τζάμια των γραφείων του Γαλλικού Ινστιτούτου και έβαλαν φωτιά, επίσης με εύφλεκτο υγρό. Από την πυρκαγιά, που έσβησε γρήγορα χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Μετά την εμπρηστική επίθεση εναντίον του Γαλλικού Ινστιτούτου (IFA) στο κέντρο της Αθήνας, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, απευθυνόμενος προς τους Γάλλους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, συνέστησε ηρεμία αλλά και επαγρύπνηση.