X

Αναζητείται ο εγκέφαλος του κυκλώματος διακίνησης των “χαπιών των τζιχαντιστών”

Ποιος είναι ο εγκέφαλος και τι είναι γνωστό για αυτόν. Οι βασικοί ασύλληπτοι συνεργάτες του και τα σχέδια του κυκλώματος που διέκοψε η εξάρθρωση της σπείρας.

Ant1news

Ένας 47χρονος με το ψευδώνυμο «Ανδρέας», που συστηνόταν ως επιχειρηματίας στον κλάδο των τροφίμων, φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης 635.000 χαπιών Captagon (ναρκωτικά των τζιχαντιστών).

Ο αλβανικής υπηκοότητας άνδρας είχε συνήθως στο πλάι του έναν 53χρονο συνταξιούχο αστυνομικό, τον οποίο παρουσίαζε ως φίλο και συνεργάτη του στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Οι δύο αυτοί μαζί με τον «χημικό» από την Τουρκία, ο οποίος παρασκεύαζε τα ναρκωτικά, αποτελούσαν τον κορμό της οργάνωσης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των συλλήψεων και οι τρεις ήταν εξαφανισμένοι.

Ο «Ανδρέας» φέρεται να κυκλοφορούσε σαν φάντασμα, αφού ήταν άφαντος καθ’όλη τη διάρκεια της επιχείρησης παρακολουθήσεων, κατά την οποία ωστόσο «εμφανιζόταν» στο τηλέφωνο. Πάντως, ο 47χρονος δεν αποκλείεται να έχει διαφύγει στην Τουρκία.

Όπως φαίνεται στα έγγραφά του, ήταν άνεργος κάτοικος Γαλατσίου, ενώ είχε δώσει εντολή μετασκευής σκάφους 1,25 μέτρων στο Κορωπί, με το οποίο επρόκειτο να περάσουν διά θαλάσσης στην Τουρκία χάπια αξίας 10.000.000 ευρώ, για να καταλήξουν σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

 

Τα χάπια που είναι γνωστά λόγω του ότι χρησιμοποιούνται από τους μαχητές του ISIS, φτιάχνονται από συνθετική αμφεταμίνη και καταναλώνεται από πολεμιστές από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ένας Έλληνας, ένας Τούρκος και δύο Αλβανοί και καταζητούνται οι άλλοι τρεις.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί για την υπόθεση τέσσερα άτομα, δύο Αλβανοί, ένας Τούρκος και ένας Έλληνας, ενώ καταζητούνται άλλοι τρεις.

 

Κατά τη χθεσινή παρουσίαση της υπόθεσης, στις εγκαταστάσεις του ΣΔΟΕ, ο ειδικός γραμματέας του, Σταύρος Θωμαδάκης, έκανε λόγο για εξάρθρωση με διεθνές ενδιαφέρον.