X

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δολοφονία ταξιτζή από ειδικό φρουρό

Θρήνος στην κηδεία του 52χρονου οδηγού ταξί. Στον Εισαγγελέα ο δράστης. Στο σπίτι του βρέθηκε το όπλο. Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι αρχές.

Ant1news

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η υπόθεση της δολοφονίας 52χρονου οδηγού ταξί από ειδικό φρουρό στην Καστοριά. 

Ο δράστης, ένας 30χρονος ειδικός φρουρός ομολόγησε ότι σκότωσε τον 52χρονο οδηγό, με τον οποίο είχε διαφορές για προσωπικούς λόγους.

Πρόκειται για ειδικό φρουρό που υπηρετούσε στην μονάδα ΟΠΚΕ, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στις ολονύχτιες έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου. 

Ο 30χρονος συλληφθείς υπηρετούσε στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια στην Καστοριά. Είναι ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι και συγκεκριμένα εκείνος που είχε πυροβολήσει τον συλληφθέντα και μάλιστα με το ίδιο όπλο που σκότωσε τον οδηγό.

Είχε μετατεθεί στον τόπο καταγωγής του, την Καστοριά, μετά από δική του απαίτηση για λόγους ασφαλείας.

Μετά από έρευνες στο σπίτι του αστυνομικού, εντοπίστηκε το όπλο του εγκλήματος.

 

Ο ειδικός φρουρός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, ενώ ο 30χρονος αστυνομικός ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Πριν από λίγο οδηγήθηκε εκ νέου στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς. Οι αστυνομικές αρχές υπό το φόβο επεισοδίων από την πλευρά των συγγενών του θύματος, επέλεξαν να παρουσιάσουν τον δράστη ενώπιον του εισαγγελέα Καστοριάς, την ίδια χρονική στιγμή που πραγματοποιούταν η νεκρώσιμος ακολουθία του άτυχου οδηγού ταξί. 

Ο 52χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία εκτός πορείας του επαρχιακού δρόμου Λεύκης -Κορομηλιάς δίπλα στο ποτάμι σε απόσταση 50 μέτρων από το αυτοκίνητο του.

 

Τη σορό του 52χρονου βρήκαν αστυνομικοί, που ερευνούσαν για τον εντοπισμό του, μετά από κλήση της οικογένειάς του, αφού δεν απαντούσε, ενώ από το GPS του φαινόταν ότι το ταξί ήταν ακινητοποιημένο.

 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο 52χρονος ταξιτζής έφερε τρία τραύματα από σφαίρες, ένα στον δεξί κρόταφο, ένα στην άνω δεξιά θωρακική χώρα από μπροστά κι ένα τραύμα εξόδου στο δεξί ημιθωράκιο, όλες από το ίδιο 45άρι.

 

Θρήνος στην κηδεία του 52χρονου

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το απόγευμα του Σαββάτου το τελευταίο αντίο στον 52χρονο οδηγό. Εκατοντάδες ήταν όσοι παραβρέθηκαν στην κηδεία του 52χρονου στο χωριό Τσάκωνη Καστοριάς, ενώ όλα τα ταξί της πόλης από νωρίς το πρωί σε ένδειξη πένθους φέρουν μαύρες κορδέλες.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του δράστη οι Αρχές

Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 30χρονου εκμεταλλευόμενη υλικό από κάμερες ασφαλείας περιπτέρου, καθώς και από μαρτυρίες.

 

Όπως διαπιστώθηκε, ο 30χρονος είχε επιβιβαστεί στο ταξί από το κέντρο της πόλης το απόγευμα της Παρασκευής και οδήγησε τον 52χρονο στην ερημική τοποθεσία της Νέας Λεύκης. Εκεί τον κατέβασε διά της βίας και τον πυροβόλησε από απόσταση περίπου 30 μέτρων.

Ο δράστης απομακρύνθηκε πεζός από το σημείο και μετά από μεγάλη απόσταση επιβιβάστηκε σε άλλο ταξί.