X

Καστοριά: στον ανακριτή ο ειδικός φρουρός

Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι Αρχές, ως προς τα κίνητρα της δολοφονίας του οδηγού ταξί. Τα τραγικά του λάθη και η επιστολή της οικογένειάς του. Διαμαρτυρία οδηγών ταξί έξω από τα γραφεία του ανακριτή.

Ant1news

Ενώπιον της ανακρίτριας Καστοριάς οδηγήθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας ο ειδικός φρουρός που σκότωσε τον οδηγό ταξί, την Παρασκευή στην Καστοριά, μετά την 48ώρη προθεσμία που ζήτησε κι έλαβε για να απολογηθεί.

Τα κίνητρα της δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, με τις Αρχές να ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς η ληστεία που ο ίδιος ο δράστης ομολόγησε, αλλά και οι αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει δεν έχουν πείσει. Υπενθυμίζεται ότι, το θύμα είχε πάνω του τα χρήματά του.

Το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του 30χρονου, καθώς και οι κινήσεις του ίδιου έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ερευνητών. Συνάδελφοι του ειδικού φρουρού έχουν κάνει αναφορά για πάθος του με τον τζόγο, κάτι που αν ισχύει δεν αποκλείεται να τον έφερε σε τέτοια πίεση που να ενήργησε ακραία.

Όσο προχωρά η έρευνα επιβεβαιώνεται ότι δράστης και θύμα δεν γνωρίζονταν, ωστόσο το υλικό από τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες θα δώσει ασφαλή συμπεράσματα. Για το λόγο αυτόν άλλωστε δεν αποκλείεται η δολοφονία να προέκυψε κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας εξαιτίας αιφνίδιας αντίδρασης του θύματος.

Αυτό ακριβώς φέρεται να είπε και ο καθ’ομολογίαν δράστης στην απολογία του, ότι δηλαδή σκοπός ήταν η ληστεία, το θύμα αντέδρασε επιχείρησε να τον χτυπήσει κι εκείνος τον πυροβόλησε.

Εντύπωση προκαλεί την ίδια ώρα η χρήση του υπηρεσιακού όπλου του, το οποίο σε κάθε περίπτωση – όπως κι έγινε – θα μπορούσε να ταυτοποιηθεί αμέσως. Η χρήση του όπλου, η επιβίβαση στο ταξί σε σημείο που είχε κάμερες, αλλά και το γεγονός ότι οδήγησε το θύμα σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του πατέρα του, αποτελούν σημαντικά λάθη του 30χρονου, αλλά και σημεία που μπορεί να προδώσουν σπασμωδική του απόφαση.

Ο 30χρονος ήταν αυτός που είχε τραυματίσει τον Νίκο Μαζιώτη κατά την επιχείρηση σύλληψής του στο Μοναστηράκι, τον Ιούλιο του 2014, με το ίδιο 45άρι που σκότωσε τον ταξιτζή. Πρόκειται για το μοναδικό τέτοιου τύπου όπλο στον νομό. Την ίδια ώρα, ο καταδικασμένος για τρομοκρατία δημοσίευσε επιστολή στην οποία, με αφορμή το φριχτό περιστατικό, καταδικάζει την Αστυνομία, το Κράτος και όλους τους θεσμούς.

Η οικογένεια του ειδικού φρουρού σε επιστολή που δημοσιοποίησε απολογήθηκε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 52χρονου οδηγού ταξί.

Στον αντίποδα, η οικογένεια του θύματος ζητεί απαντήσεις για τον άδικο χαμό του, ενώ οι συνάδελφοί του πραγματοποιήσαν συμβολικό αποκλεισμό στα γραφεία του ανακριτή, λίγο αφού μπήκε για να απολογηθεί ο ειδικός φρουρός.