X

Προφυλακίστηκε ο ειδικός φρουρός για τον φόνο του ταξιτζή

Για ποια "πάθη" του μιλά το περιβάλλον του. Η συγγνώμη της οικογένειας του κι η συμβολική κίνηση συγγενών του θύματος, στο σημείο της τραγωδίας.

Ant1news

Στις Φυλακές Γρεβενών προφυλακίστηκε ο ειδικός φρουρός που σκότωσε τον οδηγό ταξί, την Παρασκευή, στην Καστοριά.

Τα κίνητρα της δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, με τις Αρχές να ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς η ληστεία που ο ίδιος ο δράστης ομολόγησε και στην οποία επέμεινε και απολογούμενος στην ανακρίτρια, δεν έχουν πείσει τις Αρχές, σε συνδυασμό με αντιφάσεις στις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πέσει.

Το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του 30χρονου, καθώς και οι κινήσεις του ίδιου έχουν μπει στο μικροσκόπιο. Συνάδελφοι του ειδικού φρουρού έχουν κάνει αναφορά για πάθος του με τον τζόγο, κάτι που αν ισχύει δεν αποκλείεται να τον έφερε σε τέτοια πίεση που να ενήργησε ακραία.

Όσο προχωρά η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνεται ότι δράστης και θύμα δεν γνωρίζονταν, ωστόσο το υλικό από τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες θα δώσει ασφαλή συμπεράσματα. Για το λόγο αυτόν άλλωστε δεν αποκλείεται η δολοφονία να προέκυψε κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας εξαιτίας αιφνίδιας αντίδρασης του θύματος.

Εντύπωση προκαλεί την ίδια ώρα η χρήση του υπηρεσιακού όπλου του, το οποίο σε κάθε περίπτωση – όπως κι έγινε – θα μπορούσε να ταυτοποιηθεί αμέσως. Η χρήση του όπλου, η επιβίβαση στο ταξί σε σημείο που είχε κάμερες, αλλά και το γεγονός ότι οδήγησε το θύμα σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του πατέρα του, αποτελούν σημαντικά λάθη του 30χρονου, αλλά και σημεία που μπορεί να προδώσουν σπασμωδική του απόφαση.

Ο 30χρονος ήταν αυτός που είχε τραυματίσει τον Νίκο Μαζιώτη κατά την επιχείρηση σύλληψής του στο Μοναστηράκι, τον Ιούλιο του 2014, με το ίδιο 45άρι που σκότωσε τον ταξιτζή. Πρόκειται για το μοναδικό τέτοιου τύπου όπλο στον νομό. Την ίδια ώρα, ο καταδικασμένος για τρομοκρατία δημοσίευσε επιστολή στην οποία, με αφορμή το φριχτό περιστατικό, καταδικάζει την Αστυνομία, το Κράτος και όλους τους θεσμούς.

Η οικογένεια του ειδικού φρουρού σε επιστολή που δημοσιοποίησε απολογήθηκε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 52χρονου οδηγού ταξί.

Η οικογένεια του θύματος ζητεί απαντήσεις για τον άδικο χαμό του. Το μεσημέρι, μέλη της οικογένειας του θύματος μετέβησαν στο σημείο όπου κόπηκε το νήμα της ζωής του δικού τους ανθρώπου και έριξαν στο ποτάμι το χώμα πιυ είχε βαφτεί με το αίμα του δολοφονημένου αυτοκινητιστή, για "να μην πατιέται", όπως ορίζουν οι άγραφοι, εθιμικοί κανόνες.

Το πρωί, συνάδελφοι του ταξιτζή πραγματοποιήσαν συμβολικό αποκλεισμό στα γραφεία του ανακριτή, λίγο αφού μπήκε για να απολογηθεί ο ειδικός φρουρός.