X

Νέα στοιχεία για την δολοφονία του οδηγού ταξί στην Καστοριά

Ξετυλίγεται το κουβάρι για τα αίτια της εν ψυχρώ δολοφονίας του οδηγού ταξί από τον 30χρονο ειδικό φρουρό. Τι ερευνούν οι Αρχές, τα νέα στοιχεία.

Ant1news

Ενισχύεται το σενάριο του προβλήματος του ειδικού φρουρού με τον τζόγο, το οποίο και ο ίδιος προέβαλε ως κίνητρο της απόπειρας ληστείας που κατέληξε στη δολοφονία του οδηγού ταξί στην Καστοριά.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 30χρονος είχε πρόσφατα καταγγείλει ότι είχε χακαριστεί η πιστωτική του κάρτα, από άγνωστο που έκανε διαδικτυακές αγορές εν αγνοία του. Όπως φαίνεται, η καταγγελία ήταν πρόσχημα για να δικαιολογήσει τους φουσκωμένους λογαριασμούς του, αφού η καταγγελία του δε εξακριβώνεται.

Αυτό που ερευνάται τώρα είναι κατά πόσο τα χρέη του – που πιθανότατα οφείλονται στον τζόγο – όντως τον οδήγησαν στην απόπειρα ληστείας, η οποία από τη σειρά λαθών που έκανε φαίνεται πως δεν ήταν προμελετημένη. Σαφείς απαντήσεις θα δώσει ωστόσο, το αποτέλεσμα της άρσης του απορρήτου, βάσει του οποίου θα διαπιστωθεί αν θύτης και θύμα γνωρίζονταν.

Ο 30χρονος μετά την πεντάωρη ομολογία του κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, λόγω και της εμπλοκής του στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία και έχει οριστεί τακτική δικάσιμος.

Αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση είναι η ψυχραιμία που διατηρεί καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, από τη σύλληψη μέχρι την προφυλάκισή του. Στο πλευρό του καθ’ομολογία δράστη βρίσκονται ο πατέρας και η μητέρα του, ενώ ο δικηγόρος του δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση.

Χθες, λίγο αφού οδηγήθηκε ο 30χρονος στον Ανακριτή, οδηγοί ταξί πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου με τα οχήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για τον άδικο χαμό του 52χρονου.