X

Με ωρολογιακό μηχανισμό η έκρηξη στο βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη

Επίθεση του αντιπροέδρου της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ. Καταδικάζουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Ωρολογιακός μηχανισμός εντοπίστηκε μαζί με τα οκτώ γκαζάκια – τα πέντε είχαν εκραγεί -, το δοχείο βενζίνης κι ένα κουτί σπίρτα, στο βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη, στο οποίο πραγματοποιήθηκε επίθεση από αγνώστους σήμερα τα ξημερώματα.

Της έκρηξης προηγήθηκε τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα, στο οποίο αναφέρθηκε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη κι ότι δεν πρόκειται για βόμβα.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και η κυκλοφορία διεκόπη στην Λεωφόρο Κηφισίας και όντως, λίγο αργότερα, έγινε η έκρηξη, από την οποία προκλήθηκαν φθορές στο μεταλλικό πλέγμα ασφαλείας, στην πρόσοψη του καταστήματος και στο δάπεδο.

Τα υπολείμματα του μηχανισμού απομακρύνθηκαν από το ΤΕΕΜ και μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Την έρευνα έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απολογήθηκε από τους οδηγούς για την ταλαιπωρία που τυχόν προκλήθηκε στην λεωφόρο Κηφισίας, ενώ σε δεύτερη ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για  Συριζαίους που του « πετάνε λάσπη και οι "αντιεξουσιαστές" του βάζουν βόμβες».

 

 

Αργότερα, σε συνέντευξή του στον Real Fm είπε, μεταξύ άλλων, ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του.

«Δεν υπάρχει περίπτωση, αν κάποιοι νομίζουν ότι θα με κάνουν να φοβηθώ και να μην μιλάω κάνουν πολύ μεγάλος λάθος», και συμπλήρωσε: «Το μήνυμα είναι πάρα πολύ απλό. Η Δημοκρατία δεν υποχωρεί. Η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη. Μπορούμε να διαφωνούμε όσο θέλουμε, γκαζάκια ο ένας στον άλλον δεν βάζουμε», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Είπε δε ότι, «απειλές δέχομαι διαρκώς, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω τη ζωή μου επειδή δέχομαι απειλές. Το πρόβλημα το μεγάλο για μας και την οικογένειά μου είναι ότι αυτού του τύπου οι πράξεις πέραν της οικονομικής ζημίας που προκαλούν, προκαλούν και μία μεγάλη αγωνία και στην επιχείρηση και στους εργαζομένους και στην οικογένειά μου και στους πελάτες και σε όλους». Στο ερώτημα αν απειλούνται και συγγενικά του πρόσωπα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Όχι, όχι, εμένα απειλούν».

 

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης αυτή είναι η 17η φορά που τα βιβλιοπωλεία του γίνονται στόχος επιθέσεων: «Αυτή είναι η 17η φορά», τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε σε μία Ελλάδα που αυτά, δυστυχώς, τα έχουμε δεχθεί για πάρα πολλά χρόνια. Εδώ βλέπετε σταματούν τα τρόλεϊ, πετάνε τον κόσμο τον φτωχό έξω και του βάζουν φωτιά ή σπάνε κάθε βράδυ τα ακυρωτικά μηχανήματα και όλα αυτά ατιμωρητί. Γιατί είμαστε μία χώρα που για πάρα πολλά χρόνια εθίστηκε στο να επιτρέπει αυτού του τύπου τη βία. Σ’ αυτό νομίζω πρέπει να αντισταθούμε».

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο βιβλιοπωλείο του Άδωνι Γεωργιάδη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με γκαζάκια στο βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Α. Γεωργιάδη», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία σημειώνεται επίσης:

«Οι δηλώσεις, ωστόσο, του κ. Γεωργιάδη προκαλούν έκπληξη. Είναι προφανές ότι, παρά τους αντιπερισπασμούς και τις εντυπώσεις που επιχειρεί να προκαλέσει, δεν πρόκειται να αποφύγει ούτε την πολιτική κριτική, ούτε τα πολιτικά ερωτήματα για τις σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ως πρώην υπουργός Υγείας».

 

ΝΔ: οι απόπειρες εκφοβισμού της ΝΔ και των στελεχών της θα πέσει στο κενό

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο  του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ας ξέρουν οι γνωστοί άγνωστοι ότι οι απόπειρες εκφοβισμού της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών θα πέσουν στο κενό», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.