X

Να “φωτίσει” τα μυστικά των “τρομο-δεμάτων” επιχειρεί η ΕΛΑΣ

Δεν αποκλείουν οι αστυνομικές αρχές και το ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλων “τρομο-πακέτων”.

Ant1news


Του Μανώλη Ασαριώτη

Ο συναγερμός δεν έχει λήξει για τις αστυνομικές αρχές, καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν υπάρχουν και άλλα τρομο-δέματα εκτός από τα 8 που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι και τα 2 που στάλθηκαν σε Σόιμπλε και ΔΝΤ. 

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν ξεχνούν ότι το 2010 τα μέλη της Συνωμοσίας είχαν στείλει 14 τρομο-πακέτα.

Βλέπουν τώρα, λοιπόν, ότι προσπαθούν να επαναλάβουν εκείνη την ενέργειά τους και δεν θεωρούν απίθανο να έχουν επιχειρήσει και πάλι την αποστολή του ίδιου αριθμού. 

Έχουν εντοπιστεί 10, ίσως μένουν άλλα τέσσερα... 

Με την ίδια λογική θεωρείται πιθανό να υπάρχουν τρομο-πακέτα και για το εσωτερικό. Τότε, το 2010, είχαν στείλει και σε ξένες πρεσβείες στην Αθήνα. 

Τώρα, πώς εντόπισαν τα τρομο-δέματα στο Κρυονέρι; 

Αφού είδαν ότι δεν εντοπίζονται από τα υπερσύγχρονα μηχανήματα, οι αστυνομικοί πήγαν στο κέντρο διαλογής και ξεχώρισαν την αλληλογραφία που είχε ως παραλήπτες οικονομικούς παράγοντες και οργανισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά το Γερμανό υπουργό Οικονομικών και τα γραφεία του ΔΝΤ τα μέλη της Συνωμοσίας έστειλαν τα τρομο-δέματα σε ακόμα 8 οικονομικούς στόχους.

Τα πακέτα, που εντόπισαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν ως παραλήπτες τον πρόεδρο τού Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως επιβεβαίωσε και εκπρόσωπός του μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, τον γενικό διευθυντή του Οίκου αξιολόγησης Fitch και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μιλάνο.

Οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας με αργές κινήσεις και τεράστια προσοχή προσπαθούσαν για ώρες να απενεργοποιήσουν τα οκτώ τρομο-πακέτα,  στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.  Στόχος τους ήταν να τα παραδώσουν άθικτα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνει διερεύνηση για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να τους έχουμε άθικτους τους μηχανισμούς. Έτσι έχουμε περισσότερες πιθανότητες να απομονώσουμε δακτυλικό αποτύπωμα ή DNA του κατασκευαστή. Ένα λάθος του μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο για τις έρευνες. Για ό,τι βρεθεί θα γίνει σύγκριση στη βάση δεδομένων», τονίζουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα οκτώ είχαν την ίδια συνδεσμολογία με εκείνα που βρέθηκαν σε Γερμανία και Γαλλία.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, προκειμένου να εντοπίσουν τους πραγματικούς αποστολείς και τον κατασκευαστή των βομβών.