X

Βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία στο Μοσχάτο

Οι πρώτες στιγμές μετά την δολοφονία. Στον ανακριτή ο δράστης. Η υπερασπιστική γραμμή του. Ο Α.Κούγιας συνήγορος της οικογένειας του θύματος.

Ant1news

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα ο 39χρονος παραολυμπιονίκης που ομολόγησε τη δολοφονία του 47χρονου στο πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο.

Ο παρολυμπιονίκης είχε δηλώσει την Παρασκευή έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ότι, ήταν σε αυτοάμυνα. «Είχαν προηγηθεί πολλά. Θα τα μάθετε όλα τις επόμενες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο αδελφός του επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος είπε στους αστυνομικούς, που τον συνέλαβαν ότι, το θύμα πήγε στο πρακτορείο του για να τον απειλήσει.

Τον Αλέξη Κούγια όρισε συνήγορό του ο αδελφός του θύματος, με τον δικηγόρο να δηλώνει ότι, «η υπεράσπισή μας έχει εντολή να στραφεί εναντίον οιουδήποτε διαδίδει ψευδή και συκοφαντικά γεγονότα τα οποία προσβάλλουν τη μνήμη του θύματος και προσβάλλουν και το οικογενειακό του περιβάλλον».

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης είχε δεσμό με την εν διαστάσει σύζυγο του 47χρονου. Το ζευγάρι βρισκόταν στη δικαστική διαδικασία για την επιμέλεια των παιδιών του.

 

«Μπήκε μέσα στο πρακτορείο και άρχισε να με βρίζει. Μου φώναζε ότι είμαι ανίκανος να έχω σεξουαλικές επαφές γιατί είμαι ανάπηρος, ότι επειδή είμαι καθηλωμένος δεν με υπολογίζει καμία γυναίκα. Ούρλιαζε ότι είμαι ανίκανος», κατέθεσε στην αστυνομία ο δράστης, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, που σήμερα δημοσιεύει βίντεο από τον τόπο του εγκλήματος, τις πρώτες στιγμές αφού διεπράχθη.

«Μετά με έβριζε επειδή είχα σχέση με την πρώην γυναίκα του. Με απειλούσε ότι αν δεν πάω στο δικαστήριο που έχει μαζί της να καταθέσω υπέρ του και σε βάρος της, τότε θα σκοτώσει τη μάνα μου και τον αδερφό μου. Χαρακτηριστικά μου είπε ότι μόνο έτσι, αν πάω στο δικαστήριο, θα εξιλεωθώ απέναντί του. Εγώ ήξερα ότι είχε σχέση με όπλα, ότι ανήκε σε σκοπευτικό σύλλογο και ότι έμπλεκε συνέχεια σε καβγάδες. Η μητέρα μου τον έχει δει να την παρακολουθεί. Όταν κατάλαβα ότι θα ορμήσει έβγαλα το όπλο για να αμυνθώ», κατέληξε.

Το φονικό έγινε με ένα 22άρι όπλο, που είχε πάντα ο δράστης στο αμαξίδιό του. Το όπλο ωστόσο δεν είχε νόμιμη άδεια, ενώ αρχικά είχε ισχυριστεί ότι δεν ήταν δικό του, αλλά του θύματος.