X

Συναγερμός μετά από ανεύρεση όπλων σε τζαμί στην Ξάνθη

Ο ιμάμης οδήγηθηκε στον εισαγγελέα, ενώ για την υπόθεση "ενδιαφέρεται" και η ΕΥΠ. Αποκάλυψη σοκ: Τούρκοι πράκτορες "αλωνίζουν" στην Ελλάδα.

Ant1news

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία μετά τον εντοπισμό όπλων και πυρομαχικών σε τζαμί στην Ξάνθη, ενώ για την υπόθεση "ενδιαφέρεται" και η ΕΥΠ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, εντοπίστηκαν δύο πιστόλια, ένα κυνηγετικό φλόμπερ και 30 φυσίγγια σε τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου.

Μετά από πληροφορίες, η αστυνομία μαζί με εισαγγελέα έκαναν έρευνα στο τζαμί, στο χώρο του οποίου βρέθηκαν ένα πιστόλι 22 χιλιοστών, ένα άλλο 38 χιλιοστών με προσαρμοσμένο σιγαστήρα, ένα κυνηγετικό φλόμπερ και 30 φυσίγγια.

Tα όπλα και οι σφαίρες θα σταλούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για έρευνα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθη ο ιμάμης για οπλοκατοχή, με εντολή του εισαγγελέα, και ανακρίνεται για την υπόθεση.

 

 

Για την υπόθεση, η οποία έρχεται στο φως σε μια ευαίσθητη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έχει ενημερωθεί τόσο η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα δε με αξιόπιστες πληροφορίες που αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής αλλά και η ψευτομουφτεία Ξάνθης, όπου ανήκει ο ιμάμης Ηλιόπετρας, συμφώνησαν να διοχετεύσουν στον ελεγχόμενο τουρκόφωνο Τύπο Ξάνθης ότι πρόκειται για συνωμοσία με εμπλοκή της FETO.

Αποκάλυψη σοκ: Τούρκοι πράκτορες "αλωνίζουν" στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα, ο εξόριστος διευθυντής της Ζαμάν, της φιλοευρωπαϊκής εφημερίδας που έκλεισε ο Ερντογάν, αποκαλύπτει εντεινόμενη δραστηριότητα Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα. Υπαινίσσεται μάλιστα ότι ετοιμάζουν κάποια συνωμοσία. Ξεκαθαρίζει δε, ότι αυξάνεται και ο αριθμός των πρακτόρων της ΜΙΤ, που αλωνίζουν στη χώρα μας.

Στη δημοσίευσή του στο Twitter γράφει συγκεκριμένα: “Οι πηγές μου αναφέρουν πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντείνει τις παράνομες επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον αριθμό των πρακτόρων τους. Ετοιμάζουν κάποια συνωμοσία;” διερωτάται.

O κίνδυνος τουρκικής προβοκάτσιας στο Αιγαίο ή ακόμη και στη Δυτική Θράκη, είναι αυξημένος και οι ελληνικές αρχές βρίσκονται επί ποδός. Έμπειροι διπλωμάτες εκφράζουν ανησυχία και παρακολουθούν άναυδοι τη διαρκή κλιμάκωση από τον Ερντογάν της αντιπαράθεσής του με την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο εξόριστος διευθυντής της Ζαμάν, που είναι Πρόεδρος του Κέντρου Ελευθερίας της Στοκχόλμης κι έχει γράψει το βιβλίο "Διακοπή της Τουρκίας - Εκτροχιάζοντας τη Δημοκρατία" διατηρεί καλά πληροφορημένες πηγές στην Τουρκία. Επομένως η προειδοποίησή του είναι αξιόπιστη και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.