X

Συλλήψεις για το κύκλωμα νομιμοποίησης αλλοδαπών με εικονικούς γάμους

Τεράστια επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος νομιμοποίησης αλλοδαπών με εικονικούς γάμους. Συμβολαιογράφοι, αστυνομικός και δικηγόρος μεταξύ άλλων στην σπείρα.

Ant1news

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος που εξασφάλιζε τις προϋποθέσεις για τη νομιμοποίηση στη χώρα μας αλλοδαπών γυναικών από ανατολικές χώρες, με άδειες διαμονής και εργασίας πολιτών κράτους της Ε.Ε. που εκδίδονταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες κατόπιν δηλώσεων τέλεσης εικονικών πολιτικών γάμων ή σύναψης συμφώνου συμβίωσης με Έλληνες πολίτες.

Πρόκειται για πολυμελή εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας είχαν δημιουργήσει ένα ευρύ κύκλωμα με διασυνδέσεις σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να διασφαλίζουν την παραμονή των γυναικών στην Ελλάδα και την έκδοση αδειών εργασίας.

Οι εμπλεκόμενοι είχαν ως σύστημα τους εικονικούς γάμους με Έλληνες ή την σύναψη συμφώνων συμβίωσης, προκειμένου να νομιμοποιείται η έκδοση των απαραίτητων εγγράφων από τις ελληνικές αρχές.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότερες από 200 περιπτώσεις ψευδούς αναγνώρισης πατρότητας, παράνομης υιοθεσίας και μαστροπείας ενώ περίπου 20 άτομα έχουν συλληφθεί, μεταξύ των οποίων τρεις δημόσιοι υπάλληλοι, δύο συμβολαιογράφοι, μία δικηγόρος και μια αστυνομικός.