X

Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ στο κύκλωμα νομιμοποίησης παράτυπων μεταναστών

Σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Ant1news

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση του τεράστιου κυκλώματος που ελληνοποιούσε παράτυπους μετανάστες αλλά και γυναίκες από το πρώην ανατολικό μπλοκ.

Μέχρι στιγμής έχει σχηματιστεί δικογραφία για περισσότερες από 200 περιπτώσεις ψευδούς αναγνώρισης πατρότητας, παράνομης υιοθεσίας, μαστροπείας και εικονικών γάμων.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει μέχρι τώρα σε 24 συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων ένας Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ με προϋπηρεσία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που είχε εμπλακεί και σε κεντρικό τμήμα της Αθήνας με πλαστογραφίες γνησίου υπογραφής, τρεις δημόσιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης σε τομέα της αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής, μία δικηγόρος με γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, μία πρώην  δασκάλα χορού και  τρείς συμβολαιογράφοι .

Η πλέον προσφιλής μέθοδος που χρησιμοποιούσαν ήταν αυτή των εικονικών γάμων σε δημαρχεία της δυτικής Αττικής και η υπογραφή ψευδοσυμφώνων συμβίωσης η οποία χρησιμοποιούταν κυρίως για την νομιμοποίηση παράτυπων μεταναστών με γυναίκες Ρομά.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα» εντοπίστηκε μια περίπτωση που μια γυναίκα Ρομά είχε υπογράψει 5 σύμφωνα συμβίωσης με διαφορετικούς μετανάστες.