X

“Γνωστός” της Αστυνομίας ο ληστής στην ντουλάπα

Ένταλμα σύλληψης και για 5ο πρόσωπο που σχετίζεται με την υπόθεση. «Στην εξέδρα» η μπάλα απο την ΕΛΑΣ για το φιάσκο. Κόντρα για τον "νόμο Παρασκευόπουλου".

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Ένταλμα σύλληψης του κακοποιού που κρυβόταν επί 14 ώρες στην ντουλάπα του διαμερίσματος του Παλαιού Φαλήρου εξέδωσε η Εισαγγελία, στοιχείο που μαρτυρά ότι ο τέταρτος της συμμορίας των ιδιαίτερα σκληρών και σεσημασμένων κακοποιών, που εισέβαλαν στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας, είναι γνωστός της Αστυνομίας. 

Αίσθηση προκαλεί η έκδοση και δεύτερου εντάλματος σύλληψης, για πέμπτο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν αποκαλυφθεί στοιχεία για τον ρόλο του στην όλη ιστορία, που έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων μετά το φιάσκο της ΕΛΑΣ, που ούτε είδε ούτε «μύρισε» τον ληστή που επί 14 ώρες κρυβόταν μέσα στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης, στο οποίο είχαν εισβάλλει με στόχο την ληστεία.

Η Αστυνομία πάντως, «πετάει στην εξέδρα την μπάλα» των ευθυνών, αποδίδοντας το «βατερλώ» σε κακή συνεννόηση των αστυνομικών από διαφορετικές υπηρεσίες που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των δραστών της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο.

 

Οι δύο κακοποιοί που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας από τους αστυνομικούς, οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης ενώπιον του Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εις βάρους τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

 

Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 1 κακούργημα και 3 πλημμελήματα::

  • Ληστεία, με ιδιαίτερη σκληρότητα, από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Βία κατά συρροή
  • Απειλή

Ακολούθως, οι δύο κακοποιοί οδηγήθηκαν στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν ολιγοήμερη διορία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Την ίδια ώρα, έχει ξεσπάσει νέα διαμάχη για τον "Νόμο Παρασκευόπουλου", καθώς ο ένας εκ των δραστών, είχε αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του. Η Νέα Δημοκρατία βάλλει κατά της Κυβέρνησης, ενώ ο εμπνευστής του νόμου, ο οποίος φέρει το όνομα του, κάνει λόγο για άκρατο λαϊκισμό της αντιπολίτευσης.