X

Έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας

Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Διακόπηκε η κυκλοφορία σε Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 22:00 στο κέντρο της Αθήνας ύστερα από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σανταρόζα.

Στο σημείο βρέθηκε μία ύποπτη τσάντα, η οποία περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα από άγνωστο, ο οποίος έδωσε μονάχα μερικά λεπτά διορία για να αποκλειστεί η περιοχή, όπως και έγινε, μιας και η αστυνομία εκτίμησε από την αρχή ως ιδιαίτερα σοβαρό το τηλεφώνημα.

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, ενώ γίνεται έρευνα από την Αστυνομία. Στο σημείο μετέβη και κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στην τράπεζα και στα γύρω κτήρια, ενώ δεν υπήρχουν τραυματισμοί.

Την ίδια ώρα ξέσπασαν και επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου. Νεαρά άτομα πραγματοποίησαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκεται στη συμβολή της οδού Τοσίτσα με την Πατησίων. Η οδός Πατησίων έκλεισε από το ύψος της Πανεπιστημίου.