X

Ληστές κράτησαν ομήρους πελάτες τράπεζας και άδειασαν τις θυρίδες

Κινηματογραφική ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά. Τέσσερις ληστές με βαρύ οπλισμό κρατούσαν για πάνω από 2.5 ώρες ομήρους.

Ant1news

Ένοπλη κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε στις 2.00 το μεσημέρι σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στην οδό Χατζηκυριάκου στον Πειραιά.

Λίγο πριν το κλείσιμο της τράπεζας, εισέβαλλαν σε αυτή τέσσερις ληστές και υπό την απειλή όπλων κατέβασαν τα ρολά και κράτησαν ομήρους τους πελάτες για πάνω από 2.5 ώρες.

Οι δράστες αφού πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό αλλά και κοσμήματα, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μπουτόν έκτακτης ανάγκης πατήθηκε στις 16.49.

Οι δράστες φορούσαν κουκούλες, ήταν εξοπλισμένοι με συσκευή οξυγονοκόλλησης και ηλεκτρικά τρυπάνια, ενώ κρατούσαν και χειροβομβίδα! Τα όπλα που χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ήταν ένα μακρύκανο και ένα πιστόλι.

Σύμφωνα δε με αυτόπτες μάρτυρες, στόχος τους ήταν κυρίως οι θυρίδες, τις οποίες και άδεισαν με τη βοήθεια δύο υπαλλήλων, τους οποίους οδήγησαν με τη βία στο υπόγειο.

 

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των τριών πελατών και των πέντε υπαλλήλων που βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα. Καταθέσεις δεν αποκλείεται να ληφθούν και από περίοικους που ωστόσο δεν αντελήφθησαν άμεσα ότι γινόταν ληστεία εντός του υποκαταστήματος.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, για τους οποίους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το μέσο με το οποίο διέφυγαν.

Η Τράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωσή της ενημερώνει το κοινό πως λόγω της ληστείας και των υλικών ζημιών δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 το κατάστημα και το ΑΤΜ της Τράπεζας επί της οδού Χατζηκυριάκου 27-31 στον Πειραιά.

Η Τράπεζα θα επικοινωνήσει προσωπικά και άμεσα με τους πελάτες που διατηρούν θυρίδες στο συγκεκριμένο κατάστημα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα των αστυνομικών αρχών.

Το κατάστημα θα εξυπηρετεί και πάλι κανονικά το κοινό από τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017. Οι πελάτες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μπορούν την Παρασκευή να εξυπηρετούνται από τα γειτονικά καταστήματα της Τράπεζας.