X

Μετέφεραν με αυτοκίνητο 210 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (φωτογραφίες)

Οι δράστες συνελήφθησαν στην εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων. Το αυτοκίνητο με τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο.

Ant1news

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε το πρωί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, συνελήφθησαν στην εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων (στο ύψος της Παλιουρής Ιωαννίνων), δύο αλλοδαποί που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, πάνω από 210 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα, ένας 30χρονος Αλβανός μετέφερε, με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, 72 δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 210 κιλών και 962 γραμμαρίων. Ένας 27χρονος ομοεθνής του, ο οποίος οδηγούσε ένα άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο, λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος και ενημέρωνε τον 30χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι το αυτοκίνητο που ήταν φορτωμένο με τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο και η κλοπή του είχε δηλωθεί στις 17 Απριλίου στο Τμήμα Ασφάλειας Νέας Σμύρνης Αττικής, ενώ έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος.

 

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.