X

Χωρίς ίχνος ντροπής η ομολογία του παιδοκτόνου

Φρίκη από τα στοιχεία της δολοφονίας. Ο πατέρας ζήτησε, μεν, «συγνώμη» αλλά δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι η 6χρονη Στέλλα ήταν… επιθετική. Την Τρίτη η απολογία του.

Ant1news


Των Μανώλη Ασαριώτη, Λίας Κοντοπούλου και Κώστα Τάτση

Αμίλητος και ανέκφραστος παραμένει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο παιδοκτόνος. Η σύζυγός του και μητέρα της εξάχρονης Στέλλας, που βρήκε το θάνατο στα χέρια του, άγνωστο γιατί και με τί κουράγιο, τον επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου. Κανένας δεν γνωρίζει τις κουβέντες, που αντάλλαξαν μεταξύ τους. Όταν επέστρεψε στο σπίτι της δεν θέλησε να πει το παραμικρό.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός περιέγραψε με ψυχρότητα στα στελέχη της Ασφάλειας, πώς σκότωσε το παιδί του, πώς αποφάσισε να εξαφανίσει τα ίχνη του και να θολώσει τις έρευνες. Μόνο σε ένα μικρό τμήμα της ομολογίας του φάνηκε σαν να αισθάνεται τύψεις για αυτό, που έκανε.

«Έγινε κατά λάθος. Έχω μετανιώσει»

«Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από την οικογένειά μου και από την αγαπημένη μου Στελλίτσα που της έκανα αυτό το κακό. Για όλα φταίει η κακιά στιγμή και τα χάπια που παίρνω τα τελευταία τρία χρόνια περίπου. Έγινε κατά λάθος. Ποτέ δεν θα έκανα κακό στο ίδιο μου το παιδί. Έχω μετανιώσει», είπε ο παιδοκτόνος



 Ήξερε τι έκανε

Οι γείτονες της οικογένειας είχαν παρατηρήσει την αλλαγή συμπεριφοράς του απόστρατου αρχιφύλακα την τελευταία πενταετία. Παρατήρησαν, όμως, και την ψυχρή συμπεριφορά του την ημέρα, που είχε χάσει -όπως υποστήριζε- την κόρη του.

Η ευκολία με την οποία ανέφερε το σενάριό του περί διάρρηξης και ταυτόχρονης αρπαγής της μικρής Στέλλας εντυπωσίασε όσους τον γνώριζαν.

Ως πρώην αστυνομικός σκηνοθέτησε το άλλοθί του και επέλεξε τον τρόπο να εξαφανίσει τη σωρό της μικρής Στέλλας.

Άψογος στην Υπηρεσία

Όσοι υπηρέτησαν μαζί του μέχρι το 2009 όχι μόνο δεν είχαν διακρίνει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα στον πρώην συνάδελφό τους, αλλά μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον.

Όπως ο διοικητής του στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Βαρβάρας, απ'όπου αποστρατεύθηκε. Ο Ταξίαρχος Ε.Α. Κώστας Κοντογιάννης είπε στον ΑΝΤ1: Συνυπηρέτησα για περίπου 4-4,5 χρόνια. Είναι ένα γεγονός, που μ'έχει σοκάρει κι εμένα και δεν το περίμενα αυτό από το Γ……η. Όσον αφορά τα 4,5 χρόνια, ήταν ένας έντιμος, τίμιος, αξιόλογος άνθρωπος, σωστός αστυνομικός, πιο σωστός δεν γίνεται. Ειλικρινής, αγαπητός στον κόσμο, μάχιμος με όλη τη σημασία της λέξεως, από 'κει και πέρα τα προβλήματα της οικογένειας δεν μπορώ να τα γνωρίζω όλα.

Ο καθ' ομολογίαν παιδοκτόνος αναμένεται να παρουσιασθεί την Τρίτη ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.