X

Μαφιόζικη εκτέλεση έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά

Εκτέλεσαν 47χρονο μπροστά στα μάτια μαθητών. Στο χειρουργείο μια μητέρα που τραυματίστηκε από σφαίρα. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες.Τι "βλέπουν" οι αρχές.

Ant1news

"Συμβόλαιο θανάτου" βλέπουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία 47χρονου, έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά, μπροστά στα μάτια δεκάδων μαθητών.

Θύμα είναι ο Βασίλης Γρίβας, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία δραστηριοποιείτο στη νύχτα από νεαρή ηλικία και είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές για εκβιάσεις, αιματηρές συμπλοκές και άλλα βαριά αδικήματα, ενώ τον Ιανουάριο του 2003 είχε δεχτεί και άλλη δολοφονική επίθεση, όπου τον «γάζωσαν» με σφαίρες αλλά γλίτωσε από θαύμα. 

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, πιστεύουν ότι η δολοφονία του Βασίλη Γρίβα είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, καθώς ο 47χρονος είχε από παλιά διαφορές με άλλα άτομα στον χώρο της νύχτας.

Οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης στρέφονται στις διαφορές που ενδεχομένως είχε τον τελευταίο καιρό ο 47χρονος, ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο η δολοφονία να σχετίζεται και με την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε πρόσφατα στις φυλακές, άτομο που επίσης έχει σχέση με τη νύχτα.

 

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 8 το πρωί έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, όπου ο 47χρονος είχε πάει τον γιο του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την έρευνα, μόλις το παιδί κατέβηκε από το αυτοκίνητο και ο άνδρας ετοιμάστηκε να αναχωρήσει, δύο άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ, του έκλεισαν το δρόμο. Σταμάτησαν δίπλα του και τον πυροβόλησαν με δύο πιστόλια των 9 χιλιοστών,  με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα στο κεφάλι.

 

Η αστυνομία βρήκε 8 κάλυκες στο σημείο, ωστόσο μία σφαίρα χτύπησε σε κάγκελο και εξοστρακίστηκε τραυματίζοντας μια μητέρα που είχε πάει κι εκείνη το παιδί της στο σχολείο.

 

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Σισμανόγλειο με τραύματα στον θώρακα προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Αμέσως μετά τη δολοφονία, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Σε κοντινή απόσταση έβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητο, όπου βρέθηκε λίγο αργότερα από την αστυνομία.

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, που οδηγούσαν συνεργοί τους.