X

Δολοφονία Γρίβα: συμβόλαιο θανάτου “βλέπει” η ΕΛΑΣ

Γιατί οι δράστες επέλεξαν να «χτυπήσουν» τη συγκεκριμένη στιγμή έξω από το σχολείο. Σε κατάσταση σοκ ο γιος του. Παιδοψυχολόγοι στο σχολείο, που λειτουργεί.

Ant1news

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχουν μπει τα κινητά τηλέφωνα του 47χρονου που άγνωστοι δολοφόνησαν χθες έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά, μπροστά στα μάτια του παιδιού του και διεκάδων άλλων μαθητών.

Οι αρχές αναζητούν επίσης υλικό από κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι δράστες φαίνεται πως τον είχαν παρακολουθήσει, γνώριζαν ότι θα πήγαινε το παιδί στο σχολείο και επέλεξαν τη συγκεκριμένη στιγμή, ώστε να τον "πιάσουν" απροετοίμαστο.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν σχεδόν με βεβαιότητα για συμβόλαιο θανάτου καθώς ο 47χρονος είχε ηγετικό ρόλο στα κυκλώματα της νύχτας. Άλλωστε είχε ξαναμπεί στο στόχαστρο, τον Ιανουάριο του 2004. Τότε, πληρωμένοι εκτελεστές του έστησαν ενέδρα και τον πυροβόλησαν ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, με τις σφαίρες να τον βρίσκουν στα πόδια.

Από τότε συνελήφθη τρεις φορές για εμπλοκή του σε υποθέσεις εκβιασμών. Ο Βασίλης Γρίβας ήταν το δεξί χέρι του βαρυποινίτη με τα προσωνύμια, «Σαμπρέλας», «Καράφλας» και «Νταίζη» που είχε ανοίξει πόλεμο με ηγετικά στελέχη της GREEK MAFIA και πριν από μερικούς μήνες είχε δεχθεί μαχαιριές μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από δύο Αλβανούς που είχαν συλληφθεί ως συνεργοί του δράστη που αιματοκύλησε ένα μπαρ στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχε «σπάσει» τις συνεργασίες του  με ανθρώπους της νύχτας  και λειτουργούσε ως «μοναχικός λύκος» και κυκλοφορούσε πάντα μ΄ένα πιστόλι zastava.

 

Το παιδί που είδε τον πατέρα του να πέφτει νεκρός και φώναζε «δάσκαλε, βοήθεια» είναι  σε κατάσταση σοκ όπως είπε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" η ψυχολόγος Ελπίδα Γεωργακοπούλου, που βρίσκεται συνεχώς κοντά του. Τις επόμενες ημέρες δεν θα πάει στο σχολείο και θα παραμείνει με την οικογένειά του. 

Το σχολείο σήμερα λειτουργεί κανονικά. Μετά από συνεννόηση της διευθύντριας με τις αρμόδειες υπηρεσίες, παιδοψυχολόγοι θα μεταβούν στο σχολικό συγκρότημα για να συζητήσουν με τους μικρούς μαθητές, μπροστά στα μάτια των οποίων έγινε η άγρια δολοφονία.