X

Πυροβολισμοί στη δίκη για την υπόθεση Παπαγεωργίου

Πανικός στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο μετά την αναβολή της δίκης για τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου. Συγγενής του πυροβόλησε μπροστά στις κάμερες. Δείτε το στιγμιότυπο...

Ant1news

Πανικός επικράτησε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, όπου ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί η δίκη για την απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012.

Άγνωστο πώς, ένας άνδρας, που φέρεται να είναι ο ξάδελφος της μητέρας του θύματος, πέρασε όπλο από την ασφάλεια του κτιρίου, με το οποίο και πυροβόλησε στον αέρα την ώρα που έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, εξαγριωμένος μετά την αναβολή της δίκης.

Μάλιστα, απτόητος γύρισε και αγκάλιασε την μητέρα του Μάριου, η οποία αντέδρασε έντονα για το περιστατικό, βάζοντας τα κλάματα, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να πυροβολήσει ξανά, αλλά δεν είχε... σφαίρες!

Η αντίδραση της αστυνομίας δεν ήταν άμεση, καθώς αρχικά επικράτησε σύγχυση για το ποιος και γιατί πυροβόλησε. Αργότερα όμως ακολούθησε επιχείρηση προκειμένου να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί ο δράστης, όπως και έγινε.

 

Τις καταθέσεις που θα λάβει η Αστυνομία για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Εφετείο αναμένει, εν τω μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να παρέμβει για τα μέτρα ασφαλείας.

Ο κ. Λιόγας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους επιτελείς της Αστυνομίας και έχει ζητήσει να ενημερώνεται  άμεσα για το πλήρες ιστορικό του συμβάντος όπως θα προκύψει από τις καταθέσεις τόσο του ίδιου του δράστη που πυροβόλησε στον αέρα όσο και από άλλους μάρτυρες.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο δράστης βρισκόταν μέσα στο κτήριο του Εφετείου έχοντας πάνω του το όπλο ο Εισαγγελέας θα ζητήσει την διενέργεια έρευνας για τα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους που διενεργούνται όταν εισέρχονται πολίτες στο Εφετείο.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο ίδιος ο δράστης αρχικά υποστήριξε ότι δεν μπήκε καθόλου στη δικαστική αίθουσα, αλλά ύστερα από πίεση παραδέχθηκε ότι μπήκε τελικά, αλλά είχε παραδώσει το όπλο του σε συγγενή, τον οποίο δεν θέλησε να κατονομάσει.

 

Η υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου είχε «παγώσει» το πανελλήνιο, ενώ το πτώμα του δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, σχεδόν πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές.

ΝΔ: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ασφάλεια των πολιτών είναι δύο αντίθετες έννοιες

«Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ασφάλεια των πολιτών είναι δύο αντίθετες έννοιες, όποιος θέλει, εισβάλλει όπου θέλει και κάνει ό, τι θέλει. Παλιότερα στο προαύλιο της Βουλής και στον Άγνωστο Στρατιώτη, πριν λίγες εβδομάδες στο ΣτΕ και σήμερα πυροβολισμοί στο Εφετείο. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τώρα θυμήθηκε να εξαγγείλει μέτρα για τη φύλαξη των Δικαστηρίων. Κανείς δεν τους παίρνει πλέον στα σοβαρά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.