X

Και το νοσοκομείο Λάρισας θύμα της “συμμορίας των νοσοκομείων”

Τέταρτο χτύπημα αφαίρεσης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σημειώθηκε, αυτήν τη φορά στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Ant1news

Ακόμα μία κλοπή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από Γαστρεντερολογική μονάδα νοσοκομείου, η τέταρτη μέσα σε μία εβδομάδα, σημειώθηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Η αρχή έγινε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και ακολούθησαν τα νοσοκομεία Βόλου και Λαμίας, από όπου αφαιρέθηκαν τα ίδια μηχανήματα. Πρόκειται για βρογχοσκοπικά και κολονοσκόπια εργαλεία και εξαρτήματά τους, η αξία των οποίων ανέρχεται σε δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, πιστοποιήθηκε η κλοπή δύο κολονοσκοπίων και ενός Γαστροσκοπίου από το Γαστρεντερολογικό Εργαστήριο καθώς και ενός Βρογχοσκοπίου από το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο. 

Στην περίπτωση της Λάρισας αφαιρέθηκαν δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια, εκ των οποίων τα δύο ήταν λειτουργικά και τα άλλα ήταν σε διαδικασία να επισκευαστούν. Η ληστεία φαίνεται πως έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο και έγινε αντιληπτή σήμερα. Η αξία των κλεμμένων ανέρχεται περίπου στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ, επισημαίνεται σε σχετική ενημέρωση. 

 

Από την διοίκηση του Νοσοκομείου κλήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας για να επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργείται, ενώ ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Νάνος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και αποφάσισε την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ωστόσο, από το Νοσοκομείο επισημαίνουν ότι πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ από την διοίκηση εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.

Από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνει το Γαστρεντερολογικό Εργαστήριο είναι ξεχωριστός χώρος χωρίς συναγερμό και τα Σαββατοκύριακα το Εργαστήριο είναι κλειστό. Παράλληλα, σημειώνει ότι δεν υπάρχουν παράθυρα, είναι τυφλός χώρος και ότι η πόρτα του Εργαστηρίου και μετά την κλοπή βρέθηκε κλειδωμένη, δίνοντας στην δημοσιότητα φωτογραφίες της παρβιασμένης πόρτας.

Εν τω μεταξύ,  η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες της παραβιασμένης πόρτας και του Γαστρεντερολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Βόλου και σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο χώρος των Εξωτερικών Ιατρείων που είναι κλειστός τα Σαββατοκύριακα δεν έχει συναγερμό, καθώς και ότι η πόρτα του Γαστρεντερολογικού Εργαστηρίου κλείνει με ένα απλό λουκέτο.

 

ΝΔ: να δοθεί άμεση λύση στα θέματα ασφάλειας των νοσοκομείων

«Η κατάσταση αρχίζει πλέον να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Μετά το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” και το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, νέες κλοπές σημειώθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Το θέμα ξεφεύγει από μια απλή αστυνομική υπόθεση, διότι είναι αλλεπάλληλα τα κρούσματα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.  

«Αναμένουμε τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συγκεκριμένες και άμεσες απαντήσεις. Απόλυτη προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στην αναπλήρωση των μηχανημάτων και στα τρία νοσοκομεία, μια και είναι απαραίτητα για χιλιάδες ασθενείς. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να δώσει άμεσα λύση, στα θέματα ασφάλειας των νοσοκομείων», υπογράμμισε ακόμα ο κ. Οικονόμου.

 

 Πολάκης: θέμα ημερών η σύλληψη της σπείρας που κλέβει ιατρικό εξοπλισμό 

Οργανωμένη σπείρα βλέπει το υπουργείο Υγείας πίσω από τις αλλεπάλληλες κλοπές ιατρικού εξοπλισμού από νοσοκομεία της Αθήνας και της περιφέρειας και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η σύλληψη των μελών της είναι θέμα ημερών. Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι σε προχωρημένο στάδιο.