X

Έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου

Παγιδευμένο φάκελο άνοιξε ο πρώην πρωθυπουργός. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του. Τους Πυρήνες της Φωτιάς βλέπει πίσω από το χτύπημα η αντιτρομοκρατική. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

Ant1news

Έκρηξη σημειώθηκε στις 6:30 στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνης, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Η έκρηξη οφείλεται σε έναν παγιδευμένο φάκελο με εκρηκτικά, τον οποίο άνοιξε ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος. Ως όνομα αποστολέα στον φάκελο, αναγραφόταν η "Ακαδημία Αθηνών".

Στο αμάξι που ήταν εν κινήσει επέβαιναν εκτός από τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος καθόταν στο πίσω κάθισμα, ο αστυνομικός φρουρός του καθώς επίσης και ο οδηγός του. Και οι τρεις άνδρες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό.

Ο πρώην Πρωθυπουργός είναι τραυματισμένος στον θώρακα, στην κοιλιακή χώρα, καθώς και στα άνω και κάτω άκρα του. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του, όπως και των άλλων δύο ανδρών δεν κρίνεται σοβαρή. 

Ο Λουκάς Παπαδήμος έχει τις αισθήσεις του, επικοινωνεί με τους γιατρούς όμως αυτό που ανησυχεί το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου είναι τα θραύσματα που έχει σε όλο του το σώμα. Ο πρώην πρωθυπουργός αυτή την ώρα χειρουργείται προκειμένου να αφαιρεθούν τα θραύσματα από το κορμί του ενώ θα νοσηλευτεί στην ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο του περιστατικού από την efsyn.gr

 

 

 

 

 

«Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. 

«Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα», πρόσθεσε ακόμα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αυτόπτης μάρτυρας, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση.

 

 

Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει σημάνει συναγερμός ενώ πίσω από το περιστατικό "βλέπει" τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς αφού το χτύπημα στον πρώην Πρωθυπουργό θυμίζει τα μαζικά τρομοπακέτα που είχαν αποσταλεί σε όλη την Ευρώπη με ψεύτικα ονόματα. Πληροφορίες που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Λουκάς Παπαδήμος γίνεται αποδέκτης ενός τέτοιου τρόμο-πακέτου αφού ήταν ένας εκ των αποδεκτών του πρώτου μαζικού κύματος τρομοπακέτων. 

 

Και στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει γενικός συναγερμός, προκειμένου να ελεγχθεί η αλληλογραφία σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα και ευαίσθητους πιθανούς στόχους, αλλά και στα ΕΛΤΑ και τα κέντρα διανομής τους με πρώτο το κέντρο του Κρυονερίου.  Αυτό που εξετάζουν οι αρχές είναι το γεγονός ότι στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου υπάρχει λακούβα σε πόρτα από έξω προς τα μέσα.

 

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου και είναι πρώτο θέμα σε όλα τα ξένα Μέσα τα οποία κάνουν λόγο για τρομοκρατική επιθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού.

 

Παρακολουθήστε ζωντανά λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Στο νοσοκομείο έσπευσαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Γιάννης Στουρνάρας ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό του πρώην Πρωθυπουργού και να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

Άνανδρη και άδικη χαρακτήρισε την επίθεση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. «Η επίθεση αυτή δεν θα κάψει το ηθικό μας», υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας. 

«Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η Ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον πρώην Πρωθυπουργό», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, εξερχόμενος του Ευαγγελισμού.


Σε καταδίκη της επίθεσης και ευχές στον Λουκά Παπαδήμο και τους συνοδούς του, που έχουν τραυματιστεί, προχώρησαν, πολιτικοί απο όλες τις παρατάξεις είτε με ανακοίνωσεις τους είτε με αναρτήσεις τους στο Twitter:

 

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.  Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας», αναφέρει σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.  

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση», τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επθικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου. Τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς  εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του. Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες - συνοδούς του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.