X

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση Παπαδήμου

Νέα στοιχεία για τον εκρηκτικό φάκελο που τραυμάτισε τον Λουκά Παπαδήμο. Αλαλούμ με το αν ελέγχθηκε ή όχι η αλληλογραφία του.

Ant1news

Σε διαφορετικά πεδία εκτυλίσσονται οι έρευνες, για το χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος παραμένει για ένα ακόμα 24ωρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, για προληπτικού λόγους.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν τη διαδρομή του τρομο-φακέλου, τον πραγματικό του αποστολέα, αλλά και τον κατασκευαστή της βόμβας που βρισκόταν εντός του φακέλου.

Αλαλούμ επικρατεί, την ίδια ώρα, με το αν ελέγχθηκε τελικά το παγιδευμένο πακέτο από το ειδικό μηχάνημα της Βουλής ή όχι.

Πάντως, οι ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας, καθώς όπως δηλώνουν στον ΑΝΤ1, αν είχε ελεγχθεί ο τρομοφάκελος, θα είχε εντοπιστεί οπωσδήποτε η εκρηκτική ύλη:

Παρ όλα αυτά, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιβεβαίωσε την κατάθεση του αρχιφύλακα που ανήκει στην φρουρά του κ. Παπαδήμου, ο οποίος είχε καταθέσει πως ο ίδιος είχε πάει την αλληλογραφία για έλεγχο στα μηχανήματα X-ray της Βουλής, κάτι το οποίο, διαψεύσθηκε από την φρουρά του κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, από τις κάμερες της Βουλής έχει καταγραφεί η άφιξη του αστυνομικού στη Βουλή με την αλληλογραφία για έλεγχο και συγκεκριμένα τέσσερις φακέλους, που είχε παραλάβει από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων και το παγιδευμένο πακέτο.

Διευκρινίστηκε από την Αστυνομία, ότι οι φάκελοι της αλληλογραφίας του κ. Παπαδήμου, δεν σφραγίζονται μετά τον έλεγχο, γι' αυτό και δεν υπήρχαν τα ειδικά σφραγιδάκια, στις άλλες επιστολές. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, θα εξετάσουν τώρα τον υπάλληλο που είχε βάρδια προκειμένου να διευκρινιστεί γιατί δεν εντοπίστηκε ο παγιδευμένος φάκελος.

Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι ειδικοί κατάφεραν να κολλήσουν τα κομμάτια του φακέλου και φαίνεται ο «αποστολέας». Δεν πρόκειται για γνωστό πολιτικό πρόσωπο, όπως λένε οι αστυνομικοί και έχει διεύθυνση στο Κολωνάκι.

Η Αντιτρομοκρατική, πάντως, με απόρρητο έγγραφό της είχε προειδοποιήσει προ ημερών η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος πολιτικού προσώπου! Μάλιστα, ανάμεσα στο ονόματα της λίστας των πιθανών στόχων βρισκόταν και αυτό του Λουκά Παπαδήμου.

Όσον αφορά στην υγεία του, κρίνεται σταθερή η κατάστασή του από τους θεράποντες ιατρούς , σύμφωνα με νεότερο ιατρικό δελτίο που αναφέρει: "Ο πρώην πρωθυπουργός κύριος Λουκάς Παπαδήμος παραμένει αιμοδυναμικά σταθερός. Πραγματοποιήθηκαν αλλαγές τραυμάτων επί κλίνης από την ιατρική ομάδα και διαπιστώθηκε ομαλή εξέλιξη των τραυμάτων. Συνεχίζει τη νοσηλεία του στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας χωρίς επιπλοκές, όπου και θα παραμείνει νοσηλευόμενος για το επόμενο 24ωρο."