X

Σοφικό: η μαρτυρία της κόρης “έκαψε” τον συζυγοκτόνο

Αφού έθαψε την γυναίκα του, πήγε στο καφενείο κι έπαιζε χαρτιά. Τη δολοφόνησε με σφυρί και μαχαίρια. Η καθοριστική κατάθεση της κόρης και οι αντιφάσεις του συζυγοκτόνου.

Ant1news

Καθοριστική για τη διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας που συγκλόνισε το Πανελλήνιο με δράστη ένα 70χρονο και θύμα την σύζυγο του, ήταν η κατάθεση της 44χρονης κόρης τους στην αστυνομία, που ανέδειξε τις αντιφάσεις στην κατάθεση του πατέρα της.

Ο 70χρονος συνταξιούχος, πρώην οδηγός ταξί, μετά το αποτρόπαιο έγκλημα πήγε ο ίδιος στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Ιωνίας στις 29/5 και δήλωσε την εξαφάνιση της γυναίκας του.

Όπως είπε στους αστυνομικούς η γυναίκα του, μετά από ένα καυγά που είχαν, μάζεψε κάποια από τα πράγματα της και έφυγε από το σπίτι στις 25/5.

Η εμπειρία των αστυνομικών τους βοήθησε να εντοπίσουν κάποια κενά στην κατάθεση του 70χρονου, αλλά και την έκδηλη αμηχανία του. Έτσι λοιπόν ζήτησαν στις 3/6 από την 44χρονη κόρη του ζεύγους να δώσει κατάθεση κι εκεί εντόπισαν το πρώτο λάθος του συζυγοκτόνου καθώς η κόρη του είπε ότι η μητέρα της είχε εξαφανιστεί 4 μέρες νωρίτερα από ότι δήλωσε ο ίδιος στις 21/5 δηλαδή.

Παράλληλα η κόρη του κατηγορούμενου είπε στην κατάθεση της πως την μητέρα της είχε να την δει από την ημέρα που πήγε το ζευγάρι στο εξοχικό τους στο Σοφικό Κορινθίας. Αμέσως κλιμάκιο του Τμήματος Ασφαλείας πήγε στης 3/6 στο εξοχικό του 70χρονου και μάλιστα την στιγμή που ο ίδιος έφευγε από εκεί με το αυτοκίνητο του.

Αμέσως των οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού όπου τον εξέτασαν εκ νέου, με αποτέλεσμα κάτω από το βάρος των στοιχείων και ιδιαίτερα των λάθος ημερομηνιών εξαφάνισης που ο ίδιος είχε δηλώσει, να ομολογήσει το φριχτό έγκλημα.

«Καθότανε σε αυτή την καρέκλα στην αυλή η γυναίκα μου. Την πλησίασα από πίσω κρατώντας ένα σφυρί και άρχισα να την χτυπώ στο κεφάλι. Τις έδωσα χτυπήματα και με δυο μαχαίρια που πήρα από την κουζίνα».

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο 70χρονος την ακριβώς επόμενη μέρα της δολοφονίας πήγε ατάραχος σε καφενείο της γειτονιάς του στην Αθήνα κι έπαιζε χαρτιά, ενώ την προηγούμενη μέρα είχε τυλίξει σε ένα κομμάτι πλαστικό τη σορό της γυναίκας του και την έθαψε στον οικογενειακό τάφο που είχαν αγοράσει στο Σοφικό Κορινθίας!