X

Από αδέσποτη σφαίρα σκοτώθηκε ο μαθητής στο Μενίδι

Εισβολές ανδρών των ΕΚΑΜ σε σπίτια και προσαγωγές υπόπτων. Πού βρέθηκαν φυσίγγια... Τι αναφέρει το Νοσ. Παίδων για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Ant1news

Σοκάρει το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας στο κορμάκι του μαθητή από το Μενίδι, που έχασε την ζωή του ενώ βρισκόταν στο σχολείο του, χθες το βράδυ, στην διάρκεια σχολικής γιορτής, παρουσία και της μητέρας του, η οποία είναι δασκάλα στο εν λόγω δημοτικο σχολείο, όπου φοιτούσε και ο μικρός Μάριος.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το παιδί είχε χτυπηθεί από αδέσποτη σφαίρα, με την βολίδα να το χτυπά ψηλά στο κεφάλι του με φορά απο πάνω προς τα κάτω. 

Ο μαθητής της Ε΄ Δημοτικού είχε χάσει τις αισθήσεις του κι έπεσε ανάσκελα στο έδαφος, πτώση που είχε ως αποτέλεσμα και να χτυπήσει στο πίσω μέρος του κεφαλιού και να αιμορραγήσει, γεγονός στο οποίο αποδίδεται το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε από την αρχή το θανάσιμο τραύμα από την σφαίρα που το χτύπησε στο κεφαλάκι του.

 

 

Το 11χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσκομείο Παίδων, όπου διασωληνώθηκε, όμως δεν τα κατάφερε και λίγο αργότερα κατέληξε. 

 

Μετά από αστυνομικές έρευνες σε σπίτι, όπου υπήρχαν πληροφορίες πως χθες την ώρα που έπεφτε νεκρό το παιδί, ήταν σε εξέλιξη γλέντι, εντοπίστηκαν κάλυκες από πυροβόλο όπλο, ενώ στελέχη της Ασφάλειας, συνοδεία της ΕΚΑΜ, πραγματοποιούν έρευνες σε σπίτια ατόμων που ήταν στο γλέντι, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν και να τα στείλουν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, για βλητικό έλεγχο.

 

Τι αναφέρει το Νοσοκομείο Παίδων

Σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία" αναφέρεται «ο ανήλικος Σ.Μ., ηλικίας 11 ετών διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας την 8η Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30μ.μ. με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνομένο σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν».

 

Σε συμπληρωματικό δελτίο τύπου, απαντώντας στις επικρίσεις που ακούγονται διότι δεν είχε διαπιστωθεί ο θανάσιμος τραυματισμός του παιδιού από σφαίρα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» αναφέρει «εκθέτουμε ότι ο ανήλικος Σ.Μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας διασωληνομένος, άσφυγμος και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση. Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη. Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε».

Θλίψη για τον "τραγικό χαμό" του 11χρονου μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, κατά τη διάρκεια της γιορτής μέσα στο σχολείο του, εκφράζει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήριά του στην οικογένεια του παιδιού και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Παράλληλα, από το υπουργείο εκφράζεται η βεβαιότητα ότι "αυτό το πρωτοφανές περιστατικό θα διαλευκανθεί πλήρως από τις αρμόδιες αρχές".

Την τραγωδία στο Μενίδι σχολίασε ως μητέρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Ως μάνα 2 λέξεις στην τραγική μάνα: κουράγιο και συγγνώμη. Θλίψη & πόνος για το αγγελούδι αναπάντητα "γιατί" Ακούει κανείς από τους υπευθύνους;»

 

«Προ μηνών η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισκέφθηκε την περιοχή της Δυτικής Αττικής και την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής και επεσήμανε ότι στην Ελλάδα δεν είναι αποδεκτά τα άβατα, ότι το Κράτος δεν μπορεί να είναι παρατηρητής και ότι οι ελλείψεις στην αστυνόμευση παράγουν ήδη δυσμενείς συνέπειες στην καθημερινή ασφάλεια των πολιτών. Ένας 11χρονος μαθητής σκοτώθηκε σήμερα από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι. Οι ευθύνες του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου είναι ακέραιες και οι ευθύνες πρέπει επιτέλους να αποδοθούν και όχι να συγκαλυφθούν. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του μικρού μαθητή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ.