X

Συλλήψεις και προσαγωγές για την τραγωδία με τον 11χρονο στο Μενίδι

Τρεις συλλήψεις και 31 προσαγωγές μετά τη γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Πορεία μνήμης και οργής για τον μικρό Μάριο. Θρήνος στην κηδεία του 11χρονου.

Ant1news

Συγκλονίζει ο θάνατος ενός 11χρονου αγοριού από αδέσποτη σφαίρα μέσα σε σχολείο στο Μενίδι, εν ώρα σχολικής εορτής.

Το παιδί κατέρρευσε ξαφνικά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Η ιατροδικαστική εξέταση στη συνέχεια αποκάλυψε πως το παιδί είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι.

Αμέσως ξεκίνησε γιγαντιαία επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιοχή, για τον εντοπισμό του άγνωστου δράστη που πυροβολούσε άσκοπα με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο άτυχος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Συνολικά οι Αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις (οι οποίες όμως είχαν να κάνουν με ναρκωτικά), σε 31 προσαγωγές και σε 22 κατ΄ οίκον έρευνες από 250 αστυνομικούς, από όλες τις υπηρεσίες.

Παράλληλα, κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ κατασχέθηκαν 18 κάλυκες 9mm, 1 κάλυκας 7,62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, καθώς και 7 φυσίγγια και ισάριθμοι κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

 

Σημειώνεται, ότι οι έρευνες των αστυνομικών εστιάζονται στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή. Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εντοπιστεί και θα συλληφθεί ο δράστης.

Εξάλλου, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν το βράδυ της Πέμπτης στην Αστυνομία για να καταγγείλουν άσκοπους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε διπλανό από το σχολείο σπίτι γινόταν γλέντι κατά τη διάρκεια του οποίου φαίνεται ότι έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Αίσθηση προκαλεί όμως και ο λόγος για τον οποίο οργανώθηκε το εν λόγω γλέντι. Βάσει του ίδιου ρεπορτάζ, η οικογένεια Ρομά γιόρταζε τη μη προφυλάκιση της κόρης, η οποία κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών!

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα από άτομα της τοπικής κοινωνίας των Αχαρνών, η γυναίκα είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί με δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ουσιών.