X

Τόσκας στον ΑΝΤ1: είναι κοινωνικό το πρόβλημα στο Μενίδι (βίντεο)

Χαρακτήρισε εξαιρετικά περίπλοκη την κατάσταση. Τι είπε για το “άβατο” των Εξαρχείων. Αιχμηρά σχόλια για τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ.

Ant1news

Δεν υπάρχει λύση της “μιας ημέρας” για το Μενίδι, τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Υπενθύμισε πως το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή άρχισε να δημιουργείται εδώ και δεκαετίες και κατηγόρησε προηγούμενες Κυβερνήσεις ότι «προσπαθούσαν να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

Χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση ορισμένων πολιτικών πλευρών, που θέλουν να πείσουν – όπως είπε – ότι η κατάσταση εντάθηκε μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου.

«Έχουμε ένα αριθμό Ρομά, που παλιά πουλούσαν καρέκλες και χαλιά, παράνομα, και τώρα πουλάνε… άλλα πράγματα», είπε ο κ. Τόσκας.

Εξήγησε ότι το θέμα δεν είναι μόνο αστυνομικής φύσεως, αλλά έχει κοινωνικής διαστάσεις, καθώς πολλά παιδιά των Ρομά δεν πηγαίνουν στο σχολείο και πολλοί είναι ανεπάγγελτοι.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε εμφατικά πως έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για την εξάρθρωση των μεγάλων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, ενώ επεσήμανε πως έχουν συλληφθεί και αστυνομικοί, συμπληρώνοντας πως «οι υπηρεσίες μας δεν χαρίζονται σε κανέναν».

Αναφορικά με τα Εξάρχεια, ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι έχουν γίνει προπαγανδιστικός στόχος της Αντιπολίτευσης, που παραβλέπει τις επιχειρήσεις που έχουν γίνει.

Ερωτηθείς για την εκδήλωση που θέλει να πραγματοποιήσει η ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, ο Νίκος Τόσκας δεν δίστασε να τη χαρακτηρίσει «επιπόλαιη» και «εκ του πονηρού».

Εστιάζοντας μόνο στο Μενίδι και στα Εξάρχεια, συμπλήρωσε ο κ. Τόσκας, «παραβλέπουμε τη μεγάλη εικόνα της χώρας μας, που είναι μία ασφαλής χώρα στην οποία επικρατεί τάξη».

Ο κ. Τόσκας τόνισε επίσης πως η βία θα περιοριστεί με συστηματικό τρόπο και επεσήμανε πως «κατεβάζουμε περισσότερους αστυνομικούς από τα γραφεία στον δρόμο». Παραδέχθηκε πως υπάρχουν ελλείψεις, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία πως τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν με καλύτερη οργάνωση.