X

Επίθεση σε περιπολικό στην Κυψέλη

Άγνωστοι χτυπούσαν πόρτες και παράθυρα. Εγκατέλειψαν το περιπολικό οι αστυνομικοί. Διέφυγε ο κρατούμενος που μετέφεραν οι αστυνομικοί.

Ant1news

Στο στόχαστρο ομάδας αγνώστων βρέθηκε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Μαρκοπούλου, που είχε αναλάβει τη μεταγωγή κρατουμένου στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων

Η ομάδα αγνώστων επιτέθηκε αιφνιδιαστικά στο περιπολικό και με πέτρες και άλλα αντικείμενα έσπασαν τα τζάμια και προξένησαν φθορές, ενώ οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν, μαζί με τον κρατούμενο, βγήκαν έξω για να μην εγκλωβιστούν και συνεπλάκησαν με τους επιτιθέμενους, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν ενισχύσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες επιχείρησαν να πάρουν τον αλλοδαπό κρατούμενο, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί έφτασαν στο σημείο πολύ γρήγορα Ομάδες ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και μια διμοιρία ΜΑΤ που κατάφεραν να τους τρέψουν σε φυγή. Οι κουκουλοφόροι κατέφυγαν στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ενώ ο κρατούμενος μεταφέρθηκε με άλλο όχημα στην εισαγγελία.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

ΝΔ: η ανομία δεν είναι δικαίωμα κανενός

«Να αντιληφθεί, επιτέλους, ότι η ανομία δεν είναι δικαίωμα κανενός», καλεί την κυβέρνηση ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χαρακόπουλου:

«Το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Μαυροματαίων πίσω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), επιβεβαιώνει την κατάσταση ανομίας και πλήρους ασυδοσίας που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί ούτε μια απλή μεταγωγή συλληφθέντος, για παραεμπόριο, με προορισμό τα δικαστήρια. Δηλαδή, η νόμιμη αντιμετώπιση κάθε παραβάτη του νόμου.

Συμμορίες δρουν ανεξέλεγκτα στο κέντρο της Αθήνας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή, όχι μόνο των αστυνομικών, αλλά και των απλών πολιτών που τυχαίνει να βρίσκονται στο πέρασμά τους.

Με τίτλο “αντιεξουσιαστές” εξακολουθούν να αποτελούν “προστατευόμενο είδος” για τους σημερινούς κυβερνώντες.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αντιληφθεί, επιτέλους, ότι η ανομία δεν είναι δικαίωμα κανενός».