X

Απαγωγείς Λεμπιδάκη: Είμαστε εδώ

Μήνυμα στην οικογένεια τους επιχειρηματία έστειλαν οι απαγωγείς του, μετά από την επιστολή που είχε δημοσιοποιηθεί. Τι ανέφεραν σε αυτό.

Ant1news

Μία εβδομάδα μετά την επιστολή της οικογένειας του απαχθέντος Μιχάλη Λεμπιδάκη απάντησαν οι απαγωγείς του, μέσω SMS που έστειλαν στον αδελφό του.

«Είμαστε εδώ» έγραψαν οι απαγωγείς, μετά από 33 μέρες που είχαν να επικοινωνήσουν, από τις συνολικά 53 ημέρες απαγωγής. Όμως εκτός του «παρόντος» που έδωσαν, δεν έδωσαν σημεία απόδειξης του ομήρου.

Με τη σημερινή μέρα να αποτελεί την 90ή, εκτιμάται ότι η αποστολή του μηνύματος ήταν ένα πρώτο βήμα, σημαντικό, για την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης, με πρωταρχικό σκοπό την απελευθέρωση του επιχειρηματία από την Κρήτη.

Η επιστολή – ανακοίνωση της οικογένειας Λεμπιδάκη στις 17 Ιουνίου έγινε με τη συναίνεση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και αποσκοπούσε στην άσκηση πίεσης προς τους απαγωγείς. Αποτελούσε διαπραγματευτική τακτική, ώστε να αποδεχθούν μέρος των λύτρων που έχουν συγκεντρωθεί και πρωτίστως να σταλεί μια νέα απόδειξη ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, από την τελευταία που έγινε πριν από 62 μέρες και μίας επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων που χρονολογείται πριν από 42 μέρες.

Όπως αποδείχθηκε, η επιδίωξη της Αστυνομίας και κατ’επέκταση της οικογένειας, επετεύχθη αφού οι δράστες επικοινώνησαν, ξεκινώντας έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων τόσο για την καταβολή των λύτρων, όσο και για την απελευθέρωση του ομήρου.

Σε βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων, περίπου, που εστάλη στις 25 Απριλίου, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης φαίνεται καλά στην υγεία του, χωρίς σημάδια βίας, αλλά ταλαιπωρημένος, καθώς μετρά περίπου έναν μήνα κράτησης. Επισημαίνοντας ότι είναι καλά στην υγεία του, ζητεί από την οικογένειά του να συνεργαστεί με τους απαγωγείς, αναφερόμενος στην εκλογική νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, δείγμα του ότι το μήνυμα είναι «φρέσκο». Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το πλάνο είναι κοντινό, χωρίς να υπάρχει κάποιο σημάδι σχετικά με το χώρο εγκλεισμού, ενώ πίσω του υπάρχει μαύρο φόντο, σαν κουρτίνα.

Μετά την αποστολή του βίντεο, που έγινε σε USB, ακολούθησαν κάποια ακόμα μηνύματα, τα οποία διεκόπησαν πριν από σχεδόν 40 μέρες, χωρίς κανένα άλλο σημάδι επαφής.

Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει αρχικά, περίπου στις 10 Απριλίου, 100 εκατομμύρια ευρώ από την οικογένεια, ποσό που δεν υπήρχε κι έτσι μετά από συνεχιζόμενες επικοινωνίες, υποχώρησαν στα 70 και στη συνέχεια στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Στο τελευταίο τους sms έγραφαν χαρακτηριστικά: «Αν δεν βρείτε τα λεφτά, τότε χάνετε εσείς, χάνουμε και εμείς»…