X

Χανιά: Βαριές οι κατηγορίες για τον παιδοκτόνο στην Παλαιόχωρα

Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία με πατέρα να σκοτώνει τον γιο του. Θρήνος στη μικρή κοινωνία. Σοκ από τα ευρήματα στο σπίτι του ηλικιωμένου.

Ant1news

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα είναι ο 85χρονος από τα Χανιά που το απόγευμα του Σαββάτου σκότωσε τον γιο του, περνώντας τον για διαρρήκτη.

Ο 58χρονος γιος είχε πάει μαζί με τη σύζυγό του κι έναν φίλο του στο σπίτι του πατέρα του κι όταν είδε πως δεν του άνοιγε την πόρτα που χτυπούσε, πήγε να μπει στο σπίτι παραβιάζοντας το παράθυρο, αφού ανησύχησε για τον πατέρα του.

Παρά το ότι ο φίλος του προσφέρθηκε να μπει εκείνος από το παράθυρο, ο 58χρονος αρνήθηκε και μόλις πέρασε το πόδι του από το παράθυρο, στον νεροχύτη της κουζίνας, δέχθηκε θανάσιμους πυροβολισμούς από τον πατέρα του.

 

Ο πατέρας έπαθε αμόκ όταν συνειδητοποίησε ότι σκότωσε τον γιο του και ταμπουρώθηκε στο σπίτι μαζί με το άψυχο σώμα του 58χρονου και δεν άφηνε ούτε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ ούτε την Αστυνομία να μπει στο σπίτι.

 

Από την ώρα που ταμπουρώθηκε πάνοπλος στο σπίτι του, δεν σταμάτησε να ρίχνει πυροβολισμούς. Σύμφωνα μάλιστα με τον Δήμαρχο της περιοχής και τα όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1, έριχνε έναν πυροβολισμό κάθε 3-4 λεπτά.

Από τους πάνω από 100 πυροβολισμούς τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Χανίων.

Στο σημείο μετέβησαν Ειδικοί Διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και η ηγεσία της και τελικά ο ηλικιωμένος συνελήφθη λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από επέμβαση της Αστυνομίας, που έκανε έφοδο.

 

Στο σπίτι του ηλικιωμένου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα και πολεμικό όπλο.

 

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η σορός του γιου του για νεκροψία – νεκροτομή.

Θρήνος στην τοπική κοινωνία

 

Την ίδια ώρα η κοινωνία της Παλαιόχωρας έχει βυθιστεί το πένθος για το χαμό του Αντώνη, πατέρα δύο παιδιών.

Ο 58χρονος, υπάλληλος της ΔΕΗ διατηρούσε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή.

Φωτογραφίες - βίντεο: zarpanews.gr, neakriti.gr