X

Δεκάδες συλλήψεις μετά τον εντοπισμό 9.500 αμπουλών με “αέριο γέλιου”

Σε συναγερμό οι Αρχές στο Ιόνιο, μετά το περιστατικό με την 18χρονη κοπέλα που έπεσε σε κώμα.

Ant1news

Οι εντατικοί έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την επανεμφάνιση του ναρκωτικού hippy crack ή αλλιώς «αέριο του γέλιου», απέδωσαν καρπούς, μετά το περιστατικό με την 18χρονη που έπεσε σε κώμα μετά την χρήση της ουσίας κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Κρήτη.

Μετά από συντονισμένες έρευνες σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα συνελήφθησαν 17 άτομα και κατασχέθηκαν περισσότερες από 9.500 αμπούλες, πληθώρα μπαλονιών και άλλων αντικειμένων.

Στην Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου, 9 άτομα, σε αντίστοιχες υποθέσεις, από τους οποίους 5 Έλληνες και 4 αλλοδαποί, κατά περίπτωση: ιδιοκτήτες, υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και πλανόδιοι μικροπωλητές, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.541 αμπούλες,

Στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων, συνελήφθησαν 8 άτομα σε αντίστοιχες υποθέσεις, από τους οποίους 6 Έλληνες και 2 αλλοδαποί, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.089 αμπούλες.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου και το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, που πραγματοποίησαν τις προανακρίσεις, δικογραφίες για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για το παραεμπόριο και τη νοθεία τροφίμων.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αντίστοιχες Εισαγγελικές Αρχές.

 

Στη Βρετανία διακομίσθηκε η 18χρονη

Στη χώρα της μεταφέρθηκε η 18χρονη Βρετανίδα, η οποία εδώ και μερικές ημέρες νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, έπειτα από την εισπνοή αερίου γέλιου.

Οπως αναφέρει το ΠΑΓΝΗ σε επίσημη ανακοίνωσή του, η νεαρή, που διαγνώστηκε με καθολικό οίδημα στον εγκέφαλο, νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ από τις 11 Ιουλίου μέχρι και σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου οπότε και ταξίδεψε για τη χώρα της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από το ΠΑΓΝΗ:

«Η 18χρονη Βρετανίδα ασθενής νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μας από τις 11 Ιουλίου έως και 17 Ιουλίου, οπότε και αεροδιακομίσθη για την χώρα της.

Επιβεβαιώθηκε ότι η σοβαρή εγκεφαλική βλάβη ήταν απότοκος οξείας οργανικής βλάβης, οφειλόμενη σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία για την οποία ήδη ελάμβανε στοχευμένη θεραπεία από τις πρώτες ώρες νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

Ειδοποιήθηκε το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες η επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα επιδημιολογικής προφύλαξης, που αφορούσαν όλο το στενό κύκλο των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με το περιστατικό».