X

Επεισόδια στο υπουργείο Υγείας

Περίπου 60 άτομα έσπασαν τα ρολά της εισόδου και εισέβαλαν στο κτίριο της Αριστοτέλους. Πληροφορίες για έναν τραυματία αστυνομικό.

Ant1news

Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης, στο υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, στη διάρκεια κινητοποίησης αναπήρων, παιδιών με ειδικές ανάγκες, γονέων και κηδεμόνων ΑμΕΑ και εργαζομένων στην ειδική αγωγή.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης κατέβηκαν τα ρολά της εισόδου του υπουργείου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων, οι οποίοι τα έσπασαν και στη συνέχεια εισήλθαν στην είσοδο του υπουργείου, προχωρώντας σε συμβολική κατάληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για περίπου 60 γονείς ΑμΕΑ, οι οποίοι ζήτησαν συναντηθεί άμεσα αντιπροσωπεία τους με την ηγεσία του υπουργείου. Οι συγκεντρωμένοι διαμήνυσαν, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν εάν δεν λάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ωστόσο, οι ίδιοι αργά το βράδυ έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι το πρωί θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) και έτσι αποχώρησαν από το κτίριο χωρίς άλλα προβλήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διοικητής του ΑΤ Καλλιθέας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

 

Οι ίδιοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, καταβολή μέσα στο καλοκαίρι όλων των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους με την κατάθεση των δικαιολογητικών ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν όλα τα παιδιά κανονικά τις θεραπείες τους από το Σεπτέμβρη, κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των θεραπειών που έχουν ανάγκη τα παιδιά και "φρένο" στη "σφαγή" των ΚΕΠΑ.

 

 

 

 

ΝΔ: ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό για την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τα επεισόδια με γονείς ΑμΕΑ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

«Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό για την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου», αναφέρει, υπογραμμίζοντας ότι «η “ευαισθησία” της δήθεν αριστερής Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και του κυβερνητικού του “συνεταίρου” αποκαλύφθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Υπουργείο Υγείας».

Ο κ. Οικονόμου συμπληρώνει ότι «η αιτία ήταν η συγκέντρωση γονέων που ζητούσαν να δοθούν τα οφειλόμενα χρήματα από τον ΕΟΠΠΥ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι θεραπείες των πασχόντων παιδιών τους» και επισημαίνει ως λεπτομέρεια: «Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απουσίαζε».

«Μία λέξη μόνο τους αξίζει: Ντροπή ...», καταλήγει.