X

Εισβολή του “Ρουβίκωνα” στην Βουλή

Μέλη της αποκαλούμενης Αναρχικής Συλλογικότητας "έσπασαν" τα μέτρα ασφαλείας, φθάνοντας ως το περιστύλιο.

Ant1news

Μέλης της αποκαλούμενης Αναρχικής Συλλογικότητας "Ρουβίκωνας" επιχείρησαν να εισβάλλουν στην Βουλή.

Περίπου 15 άτομα, κινούμενα απο την πλευρά της οδού Βασιλλίσης Σοφίας, προσπάθησαν, μέσω της κεντρικής πύλης της Βουλής, να εισβάλλουν στο κτήριο του Κοινοβουλίου.

Πέταξαν φειγ-βολάν και μπήκαν στο προαύλιο της Βουλής, φθάνοντας ασαν ως το περιστύλιο, όπου σταμάτησαν καθώς αστυνομικοί είχαν κλείσει τις πόρτες.

Εκεί ακινητοποιήθηκαν απο τους αστυνομικούς της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρούν το Κοινοβούλιο.

Διαμαρτύρονται για την μη αποφυλάκιση της Ηριάννας, η οποία προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη, απασχολώντας ακόμη και τα μέλη της Κυβέρνησης.

 

 

Μετά απο συννενόηση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, οι προσαχθέντες, που είχαν ήδη επιβιβαστεί σε περιπολικά για να μεταχθούν στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, τελικώς αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πρώτα καταγράφηκαν τα στοιχεία τους.

Με ανάρτηση του στο Twitter, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιοδεύει στην Καβάλα και την Θάσο, ζητά την άμεση αναζήτηση ευθυνών, χαρακτηρίζοντας την Βουλή ως "ξέφραγο αμπέλι".

 

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θεσμοθετεί την ανομία και παραδίδει το Κράτος και τώρα το Κοινοβούλιο, βορά στους κάθε είδους μπαχαλάκηδες, που η ίδια εξέθρεψε στην… κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Τώρα, διεκδικούν όσα τους έταξαν, στην… πάνω πλευρά της πλατείας, εισβάλλοντας στο Κοινοβούλιο. Η Κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια σε όλα αυτά τα φαινόμενα, γιατί πολύ απλά προστατεύει τα δικά της παιδιά. Ως πότε;» διερωτάται η Νέα Δημοκρατία.

ΝΔ: Η κυβέρνηση παραδίδει Κράτος και Κοινοβούλιο βορά στους μπαχαλάκηδες

"Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θεσμοθετεί την ανομία και παραδίδει το Κράτος και τώρα το Κοινοβούλιο, βορά στους κάθε είδους μπαχαλάκηδες, που η ίδια εξέθρεψε στην… κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Τώρα, διεκδικούν όσα τους έταξαν, στην… πάνω πλευρά της πλατείας, εισβάλλοντας στο Κοινοβούλιο" τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

"Η Κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια σε όλα αυτά τα φαινόμενα, γιατί πολύ απλά προστατεύει τα δικά της παιδιά. Ως πότε;» διερωτάται η Νέα Δημοκρατία.

 

Δημοκρατική Συμπαράταξη: η Δημοκρατία φθείρεται καθημερινά από την ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση

Η νέα επίθεση των παρακρατικών των Εξαρχείων και η «εισβολή» τους στο προαύλιο της Βουλής εκθέτει σοβαρά τους υπευθύνους για την ασφάλεια της Βουλής, αλλά περισσότερο επιβεβαιώνει την απόλυτη αποτυχία του Υπουργού κ.Τόσκα να προστατεύσει στοιχειωδώς την ασφάλεια ακόμα και των κορυφαίων θεσμών της Δημοκρατίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Ο ίδιος σημειώνει ότι αυτή η Δημοκρατία φθείρεται καθημερινά από την ανοχή που δείχνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη βία του παρακράτους των Εξαρχείων.

Το Ποτάμι: άλλο ένα "επίτευγμα Τόσκα"

"Τελικά και ο Ρουβίκωνας έχει ψυχή. Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του κ. Τόσκα, που είχε ζητήσει «πλήρη χαρτογράφηση των μπαχαλάκηδων», τα μέλη του Ρουβίκωνα προσήλθαν μόνα τους στη Βουλή για να διευκολύνουν το έργο του Υπουργού", αναφέρεται σε δήλωση του Ποταμιού.

 

Δεύτερη φορά στην Βουλή

Είναι η δεύτερη φορά που μέλη του "Ρουβίκωνα" εισβάλλουν στην Βουλή, με το ίδιο αποτέλεσμα, καθώς και την 1η Απριλίου του 2015, είχαν επίσης φθάσει μέχρι το περιστύλιο, όπου είχαν ξεδιπλώσει πανό διαμαρτυρίας.