X

Σπείρα εκβιαστών με θηλυκό “εγκέφαλο”

H τετραμελής σπείρα “άρμεγε” 45χρονο ελεύθερο επιχειρηματία από το 2013…

Ant1news



Χειροπέδες σε δύο εκβιαστές έβαλε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα ταυτοποίησαν τα στοιχεία δύο συνεργών τους. Η σπείρα των “4” εκβίαζε 45χρονο ελεύθερο επιχειρηματία από το 2013. 

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν μια 49χρονη και ένας 24χρονος, σε βάρος των οποίων -όπως και των δύο συνεργών τους, ηλικίας 40 και 33 ετών,- σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για εκβίαση και παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Η δράση τους ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια, όταν η 49χρονη προσέγγισε τον επιχειρηματία παθόντα, στον οποίο συστήθηκε ως οικονομολόγος και ανέλαβε την πραγματοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ένταξη της επιχείρησής του σε ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο. 

Όμως, παρά την ολοκλήρωση της εργασίας και την εξόφληση της αμοιβής, η 49χρονη επανειλημμένως απαιτούσε επιπλέον ποσά, προκειμένου να επιστρέψει στον ελεύθερο επαγγελματία έγγραφα της επιχείρησης. 

Τον Ιούλιο του 2017 ο 24χρονος συλληφθείς μαζί με τον 40χρονο, λειτουργώντας κατ’ εντολή του 33χρονου συνεργού τους, συναντήθηκαν με τον επιχειρηματία και με απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητάς του απαίτησαν για λογαριασμό της 49χρονης χρηματικό ποσό ύψους 9.500 ευρώ. 

Επιπλέον, ο 24χρονος συνέχισε την εκβιαστική απαίτηση των χρημάτων επικοινωνώντας επανειλημμένως τηλεφωνικά με το θύμα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Το μεσημέρι της Τετάρτης, όμως, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών όταν προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να παραλάβει χρηματικό ποσό που αξίωναν εκβιαστικά, ενώ βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας εντοπίσθηκε και συνελήφθη και η 49χρονη. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.