X

Για πού προοριζόταν το οπλοστάσιο που βρέθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Οι έρευνες των αρχών για τον βαρύ οπλισμό που εντοπίστηκε στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας. Τα σενάρια που πρέπει να αποκλειστούν.

Ant1news

Σε νονούς της νύχτας ή σε συμμορίες του κοινού ποινικού κώδικα φαίνεται πως «κατευθύνονταν» τα όπλα που εντοπίστηκαν χθες από την Αστυνομία στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Οι πληροφορίες υπήρχαν στην Αστυνομία εδώ και καιρό και οι Αρχές αναζητούσαν την κατάλληλη ευκαιρία για την πραγματοποίηση της επιχείρησης, καθώς ενέχεται υψηλός κίνδυνος.

Πρόκειται για υπόθεση που είχε ανοίξει από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και οι διωκτικές Αρχές ερευνούσαν υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, μετά τον εντοπισμό χρυσού στεφανιού, το οποίο είχε κατασχεθεί στα Ιωάννινα.

Από τότε μέχρι και τη χθεσινή επιχείρηση συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν πληροφορίες, που οδήγησαν στη χθεσινή επιχείρηση.

Όπως προκύπτει από αστυνομικές έρευνες, τα όπλα θα κατέληγαν σε κακοποιούς με δραστηριότητα στο χώρο της νύχτας, στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, ενδεχομένως και στην Αθήνα. Άλλωστε, τέτοιου είδους ομάδες χρησιμοποιούν οπλισμό ανάλογο με αυτόν που βρέθηκε, δηλαδή εκρηκτικά, όπλα και χειροβομβίδες.

Ο οπλισμός έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση, ενώ θα ερευνηθεί και το ΤΝΤ που βρέθηκε.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία, στους σάκους που εγκατέλειψαν οι τρεις δράστες, εντόπισε τρία πολεμικά καλάσνικοφ, επτά γεμιστήρες, έντεκα χειροβομβίδες, αμυντικού τύπου, τριάντα τρεις πυροκροτητές, πέντε πλακίδια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, ένα κουτί με δέκα πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων και 1593 φυσίγγια.

Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), με σκοπό τον αποκλεισμό της πιθανότητας τα όπλα να προορίζονταν σε άτομα που σχετίζονται με εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα Αλβανών ή με τρομοκρατία.

Η έρευνα των ελληνικών Αρχών για την «ταυτότητα» των τριών διακινητών που διέφυγαν στην πατρίδα τους συνεχίζεται, ενώ σημαντικό ρόλο στο πληροφοριακό κομμάτι της υπόθεσης διαδραμάτισαν πληροφορίες που διαβίβασε προ μηνών στην ΕΛ.ΑΣ. ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Γιώργος Τσούκαλης.