X

Μαχαίρωσαν τον Δήμαρχο Ελευσίνας μέσα στο γραφείο του

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Θριάσιο. Πού έχει χτυπηθεί. Σε καφετέρια κοντά στο Δημαρχείο συνελήφθη ο δράστης.

Ant1news

Πανικός προκλήθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ελευσίνας, εντός του οποίου, ο Δήμαρχος Ελευσίνας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι απο έναν άνδρα.

Ο Δήμαρχος μαχαιρώθηκε στο πόδι, με την λάμα να χτυπά μία απο τις αρτηρίες του, με συνέπεια να έχει χάσει αρκετό αίμα, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Αμέσως μεταφέρθηκε απο δημοτικούς υπαλλήλους και άλλους παριστάμενους στο Θριάσιο Νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και οι γιατροί να αντιμετωπίσουν τα τραύματα του.

Μετά απο την επίθεση, ο δράστης εγκατέλειψε τον χώρο του Δημαρχείου και αστυνομικοί άρχισαν να τον αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή.

Περίπου 20 λεπτά αργότερα, ο άνδρας που μαχαίρωσε τον Δήμαρχο Ελευσίνας εντοπίστηκε σε καφετέρια, σε μικρή απόσταση απο το Δημαρχείο και συνελήφθη.

  

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ το κίνητρο της επίθεσης του συμβασιούχου δεν έχει σχέση με τη λήξη της σύμβασής του με τον Δήμο Ελευσίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 35χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευθεί παλαιότερα σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου των βορείων προαστίων.

 

(Φωτογραφίες: enikos.gr)

Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καταδικάζει την επίθεση στον Δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά, και εκφράζει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση. Σε ανακοίνωση του, την επίθεση καταδικάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ και εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματία, ενώ σε ίδιο μήκος κύματος ήταν η δήλωση του Υπ. Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη.

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, σε δήλωση του αναφέρει, μεταξύ άλλων, «καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Ελευσίνας, στο πρόσωπο του οποίου τραυματίστηκε το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας. Τέτοιες πράξεις είναι απολύτως αδικαιολόγητες και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο Δήμαρχο και καλούμε την Κυβέρνηση να ενεργήσει ώστε να διαφυλάξει την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας σε δήλωσή του τονίζει ότι «ο Γιώργος Τσουκαλάς, ένας άξιος Δήμαρχος, δέχθηκε σήμερα επίθεση στο γραφείο του. Η καταδίκη αυτής της εγκληματικής ενέργειας είναι αυτονόητη για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Εκφράζουμε στο Δήμαρχο Ελευσίνας τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του».

 

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γιώργο Τσουκαλά και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι απόλυτα κατακριτέες και δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων», αναφέρει σε δήλωση της η Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ.

Τη συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στον Δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά. Παράλληλα η Περιφερειάρχης καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα». 

«Καταδικάζουμε την επίθεση στο Δήμαρχο Ελευσίνας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται» τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης.