X

Χειροπέδες σε αρχαιοκάπηλους (βίντεο)

Σε  ποια πόλη τους συνέλαβε  η αστυνομικία. Που είχαν κρύψει τα αρχαία αντικείμενα. Φωτογραφίες από τα ευρήματα.

Ant1news

Συνελήφθησαν στο Αγρίνιο, μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο Έλληνες, ηλικίας 49 και 47 ετών,  για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Οι δράστες κατείχαν παράνομα και μετέφεραν αρχαίο αντικείμενο όπως προέκυψε κατά την διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, μία μαρμάρινη ανάγλυφη πλάκα.

Πρόκειται για παράσταση γυναικείας μορφής, τριγωνικού σχήματος. Σύμφωνα με αρμόδιο αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων τα τεχνοτροπικά χαρακτηριστικά του συνηγορούν υπέρ μιας χρονολόγησης πιθανώς στον 4ο αιώνα π.Χ.

 

Το κατασχεθέν αρχαίο αντικείμενο θα παραδοθεί στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για φύλαξη και περαιτέρω εκτίμηση.

Παράλληλα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στην σπίτι του 47χρονου στην Ηγουμενίτσα, βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης ένα τμήμα κυλινδρικής λαβής αμφορέα, μήκους επτά εκατοστών, που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους χρονολογείται μεταξύ 4ου π.Χ. έως 5ου μ.Χ. αιώνα.

 

Επίσης, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα. 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.