X

Συνελήφθη ο άνδρας που απέδρασε “κινηματογραφικά” και με την βοήθεια συγγενών

Πήγε να παραδοθεί, μα έγινε δραπέτης. Εντοπίστηκε δεκάδες χιλιόμετρα μακριά. "Χειροπέδες" και σε άνδρα που τον υπέθαλπε.

Ant1news

Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση του άνδρα που προ ημερών πήγε να παραδοθεί αλλά τελικά απέδρασε “κινηματογραφικά” και με την βοήθεια των συγγενών του, οι οποίοι ξυλοκόπησαν τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν σιδηροδέσμιο, στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας. 

Σύμφωνα με το tharronews.gr, το μεσημέρι της Πέμπτης, συνέλαβαν τον φυγά στην Σπάρτη, ενώ χειροπέδες φόρεσαν και σε συγγενή του, με την κατηγορία της υπόθαλψης. Την Τετάρτη, είχαν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ένας 26χρονος και ένας 17χρονος που συνελήφθησαν διότι τον βοήθησαν να διαφύγει. 

Πρόκειται για δύο συγγενείς του, οι οποίοι δήλωναν άγνοια για το πού βρισκόταν ο δραπέτης, θέση που εξακολουθούν να υποστηρίζουν. 

Ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο 26χρονος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε απόδραση κρατουμένου, της αντίστασης κατά της Αρχής, της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και της οπλοφορίας, καθώς φέρεται πως όταν έγινε η επίθεση στους δύο αστυνομικούς κρατούσε ένα ξύλο. 

Ο δικηγόρος του ζήτησε 48ωρη προθεσμία για να προετοιμασθεί και έτσι η υπόθεση θα εκδικασθεί την Παρασκευή. Μέχρι τότε ο 26χρονος θα κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.