X

Καρέ καρέ ο τρόπος δράσης των πορτοφολάδων στα μέσα μεταφοράς (βίντεο)

Στην δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τα στοιχεία και τις φωτογραφίες μελών της σπείρας που ξάφριζαν τα πορτοφόλια ανυποψίαστων πολιτών.

Ant1news

Βίντεο από τον τρόπο δράσης της συμμορίας των πορτοφολάδων στα μέσα μεταφοράς, έδωσε στην δημοσιότητα η αστυνομία. 

Παράλληλα, μετά από εισαγγελική εντολή, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των δεκάδων μελών που συνελήφθησαν.

Οι δράστες υπολογίζεται πως έχουν διαπράξει την τελευταία δεκαετία περίπου 4.000 κλοπές πορτοφολιών από επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς. Παράλληλα, η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες έκαναν καθημερινά τουλάχιστον 15 κλοπές πορτοφολιών, αποκομίζοντας ποσό μεγαλύτερο των 3.500 ευρώ.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω Διάταξης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δημοσιοποιείται η ασκηθείσα σε βάρος των κατωτέρω κατηγορούμενων ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (διεύθυνση-συγκρότηση-ένταξη), της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής τελεσθείσα από περισσότερους από δύο δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της προμήθειας και της κατοχής ναρκωτικών για αποκλειστική χρήση καθώς και της πλαστογραφίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί αφενός στην αποτροπή της διάπραξης αναλόγων εγκληματικών ενεργειών και αφετέρου στη διαπίστωση και άλλων, αφού από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό διαφαίνεται ενδεχόμενη τέλεση ανάλογων αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 και 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το βίντεο με τον τρόπο δράσης της σπείρας: