X

Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Εθνική Κορίνθου – Τριπόλεως

Εκτιμάται ότι ο μηχανισμός απορρίφθηκε στο συγκεκριμένο σημείο προς αποφυγή αστυνομικού ελέγχου... Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα στην ΕΛ.ΑΣ για εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στην Εθνική οδό Κορίνθου –Τριπόλεως και συγκεκριμένα στο 113ο χλμ στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Το δέμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, εντοπίστηκε από ιδιώτη που εκτελούσε χορτοκοπτικές εργασίες, παραπλεύρως και εκτός του οδοστρώματος.

Πρόκειται για μικρού μεγέθους αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο μεταξύ άλλων από συσκευή κινητού τηλεφώνου και κυλινδρικό αντικείμενο.

Σημειώνεται από την ΕΛΑΣ ότι η ανωτέρω συσκευή τηλεφώνου ήταν απενεργοποιημένη και ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Εκτιμάται, ότι ο μηχανισμός απορρίφθηκε στο συγκεκριμένο σημείο σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο, προς αποφυγή αστυνομικού ελέγχου. Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση.