X

Υπόθεση Λεμπιδάκη: θα τον σκότωναν αν κάτι στράβωνε

Όλα όσα αποκαλύπτονται μέσω του επίσημου διαβιβαστικού της Αστυνομίας. "Αδίστακτοι" οι απαγωγείς λένε οι αστυνομικοί. Αλληλοκαρφώνονται οι κατηγορούμενοι...

Ant1news

Για αδίστακτους απαγωγείς κάνουν λόγο οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση Λεμπιδάκη...

Όπως προκύπτει από το επίσημο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, οι άνδρες που κρατούσαν επί έξι μήνες τον Κρητικό επιχειρηματία, ήταν τόσο βάναυσοι που δεν θα είχαν καμία αναστολή να τον αφήσουν να πεθάνει λόγω επιβάρυνσης της υγείας του ή ακόμα και να τον σκοτώσουν εφόσον «στράβωνε» η δουλειά.

Αναφορικά με την προσωπικότητα και την στάση των κατηγορουμένων, επισημαίνεται στο διαβιβαστικό ότι, δεδομένων της φύσης και του τρόπου τέλεσης του αδικήματος, των προσδοκιών οικονομικού οφέλους αυτών και των μεθόδων που χρησιμοποίησαν για την επίτευξη του σκοπού τους, και κυρίως της αρκετά μεγάλης χρονικής διάρκειας που διήρκησε η παράνομη κράτηση του Λεμπιδάκη και των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτή τελέσθηκε, είναι καταφανές ότι η ζωή του διέτρεξε μεγάλο και σοβαρό κίνδυνο, η δε ψυχική και σωματική υγεία αυτού επιβαρύνθηκαν σημαντικά από τις συνθήκες εγκλεισμού, υγιεινής και διατροφής, καθώς και από τον διαρκή και αναμφίβολο φόβο του παθόντα για την κατάληξη του περιστατικού, εμπεριεχομένης και της πιθανότητας θανάτου του.

"Η στάση των απαγωγέων χαρακτηρίζεται από βαναυσότητα και ουδεμία ένδειξη αντίληψης του κινδύνου που διέτρεχε ο απαχθείς, με τους απαγωγείς στο σύνολό τους να έχουν πλήρως υποτάξει την βούλησή τους στον σκοπό, αποδεχόμενοι την όποια πιθανότητα θανάτου του απαχθέντος, η οποία θα προερχόταν είτε σκόπιμα σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνταν οι απαιτήσεις τους είτε από τυχαίο συμβάν (επιβάρυνση υγείας)" αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο της αστυνομίας και μεταξύ άλλων προσθέτει:

"Οι απαγωγείς από το πρώτο διάστημα είχαν υπερτονίσει ότι δύνανται να κρατήσουν τον απαχθέντα για μεγάλο χρονικό διάστημα, εφόσον η οικογένεια δεν ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις τους, ήτοι οι απαγωγείς έμεναν πιστοί στο πλάνο που είχε τεθεί και τις οικονομικές επιδιώξεις που είχαν προαποφασισθεί, στην επίτευξη των οποίων ήταν διατεθειμένοι να φτάσουν με οιοδήποτε κόστος ως προς την ζωή και την υγεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη".

Μέ βάση τα παραπάνω εξηγείται απόλυτα η δήλωση Λεμπιδάκη λίγο μετά την απελευθέρωσή του, ότι η λήξη της ομηρείας του είναι... θαύμα.

Όσον αφορά στους συλληφθέντες, η αστυνομία έχει προσδιορίσει το ρόλο τους, αλλά προσωρινά τους αφήνει να αλληλοκατηγορούνται...