X

Ομολόγησε ο Βούλγαρος τη δολοφονία του γιατρού στη Σητεία

«Έσπασε» μετά από ώρες κράτησης ο συλληφθείς για τη μαφιόζικη εκτέλεση του καρδιολόγου στην Κρήτη. Συγκλονίζει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ant1news

Ομολόγησε τη δολοφονία του καρδιολόγου στη Σητεία ο 37χρονος Βούλγαρος συλληφθείς. Ο άνδρας που είχε προσαχθεί από το πρωί, οπότε και σημειώθηκε το άγριο φονικό, αρνείτο όλες αυτές τις ώρες της κράτησής του, το έγκλημα.

Δήλωσε ότι είναι αστυνομικός στη Βουλγαρία, ενώ εξετάζεται η σχέση του με την σύζυγο του θύματος, καθώς είναι ενισχυμένες οι υποψίες ότι το κίνητρο του δράστη ήταν προσωπικό, αν όχι ερωτικό.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και η 38χρονη σύζυγος του θύματος, υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται ως άμεση συνεργός, της ανθρωποκτονίας.

Επιπλέον στις έρευνες στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο, 6 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, κινητό τηλέφωνο καθώς και 770 ευρώ και 77 λέβα.

Ο καθ’όμολογίαν δράστης προσήχθη το πρωί, λίγο μετά τη δολοφονία, σε μικρή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος, ενώ σε μικρή απόσταση από το σημείο βρέθηκε το όπλο του εγκλήματος, μία κυνηγετική καραμπίνα. 

«Κλειδί» για την εξέλιξη των ερευνών είναι η κατάθεση του 73χρονου κυνηγού που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της μαφιόζικης δολοφονίας του γιατρού.

Το θύμα

 

Όπως ο ίδιος δήλωσε στον ΑΝΤ1, είδε έναν άνδρα να πυροβολεί προς το αυτοκίνητο του θύματος κι όταν ο καρδιολόγος βγήκε έξω, καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια, άκουσε κι άλλους πυροβολισμούς και τον είδε να πέφτει κάτω νεκρός.

Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος κυνηγός είδε έναν άγνωστο άνδρα να επιβαίνει σε ένα λευκό αυτοκίνητο και να φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

 

Το χρονικό της δολοφονίας

Το άγριο περιστατικό συνέβη στις 9 το πρωί του Σαββάτου, όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης πήγαινε από τη Σητεία προς το Μακρύ Γυαλό, όπου διατηρούσε ιατρείο, για να εξετάσει τους ασθενείς του.

Όταν όμως έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά ο δράστης τον περίμενε και άνοιξε πυρ εναντίον του, με την κυνηγετική καραμπίνα.

Ο 62χρονος βγήκε από το όχημά του φωνάζοντας βοήθεια, για να δεχτεί κι άλλες σφαίρες. Η μία τον βρήκε στο κεφάλι και ακόμα τρεις στην πλάτη.

Ο αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας ήταν που κάλεσε σε βοήθεια, τους εργαζόμενους καθαριότητας, του Δήμου Σητείας, που βρίσκονταν κοντά στο σημείο.

 

Στα Πιλαλήματα έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και ιατροδικαστής, ενώ μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας η σορός μεταφέρθηκε σε νεκροτομείο για τη νεκροψία – νεκροτομή, τα αποτελέσματα της οποίας θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι αρχές για την εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος.

Ο γιατρός σκοτώθηκε ανήμερα των γενεθλίων του. 

Φωτογραφίες: fonien.gr, zarpanews.gr