X

Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Δεν ήταν ακαριαίος ο θάνατος Ζαφειρόπουλου

Το προφίλ των δραστών της εκτέλεσης. Τι αποκάλυψε ο συνεργάτης του θύματος. Αίνιγμα τα κίνητρα των εκτελεστών. Τι αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο ιατροδικαστής.

Ant1news

Δύο δολοφόνοι, μία σφαίρα μικρού διαμετρήματος και πολλά αναπάντητα ερωτήματα για το προφίλ των δυο αγνώστων που σκότωσαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Ο δικηγόρος δέχθηκε πυροβολισμό από κοντινή απόσταση και δεν πρόλαβε να αντιδράσει, όπως εκτιμά ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι πρόκειται για τυφλό χτύπημα θώρακος από βολίδα πυροβόλου όπλου. «Πρέπει να είναι το πολύ δύο μέτρα, δηλαδή, ένα μέτρο ενάμιση να είναι… Την έριξαν πολύ κοντά» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής, ο οποίος σημείωσε ότι η σφαίρα, που είχε μια κλήση από ένα ύψος προς τα κάτω αριστερά, προκάλεσε εκτεταμένη αιμορραγία στο θύμα.

Το νέο στοιχείο όμως που έρχεται στο "φως" της δημοσιότητας είναι ότι ο άτυχος δικηγόρος δεν πέθανε ακαριαία αλλά λίγα λεπτά προτού φθάσει στο σημείο το ασθενοφόρο.

 

Μάλιστα, όταν τον βρήκε ο στενός του συνεργάτης, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κατάφερε να του ψιθυρίσει κάτι, το οποίο όμως, λόγω του σοκ που υπέστη, δεν μπόρεσε να θυμηθεί.

Αυτό το νέο στοιχείο μπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν οι δράστες ήθελαν να τον σκοτώσουν γιατί έφυγαν ενώ ακόμα ζούσε; Εάν πάλι θέλησαν απλά να τον "προειδοποιήσουν" γιατί δεν τον χτύπησαν στα πόδια αλλά στο θώρακα;

Το προφίλ των δραστών της εκτέλεσης

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση πήραν κατάθεση από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΕΛΑΣ, μιλούσαν σπαστά ελληνικά, δεν φορούσαν γάντια και δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους.

Ο ένας ήταν κοντός με ύψος περίπου 1,65, αδύνατος, ανοιχτόχρωμος και ξυρισμένος. Ο συνεργός του ήταν ψηλός περίπου 1,80, αδύνατος κι εκείνος, ελαφρά αξύριστος, είχε μαύρα μαλλιά και φορούσε τζιν παντελόνι και μπουφάν.

Για πολλές ώρες οι αστυνομικοί ερευνούσαν το γραφείο για δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κατάφεραν να εντοπίσουν γενετικό υλικό το οποίο είναι πιθανό να ανήκει στους εκτελεστές.

 

Αίνιγμα τα κίνητρα των δραστών

Τον λόγο που όπλισε το χέρι του δολοφόνου ψάχνουν οι αστυνομικοί. Δυσαρεστημένος πελάτης; Θυμωμένος αντίδικος κάποιας υπόθεσης που αφορούσε το οργανωμένο έγκλημα; Κανείς δεν ξέρει!

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα «Έθνος» στο τελευταίο του τηλεφώνημα στη σύζυγό του ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος της αποκάλυψε ότι είχε ραντεβού με δύο νέους πελάτες. Ίσως δεν τους γνώριζε… Δέχθηκε όμως να τους δει.

Βέβαιο είναι ότι και εκείνοι δεν τον γνώριζαν, δεν είχαν πάει ποτέ ξανά στο γραφείο του στον Αριθμό 154 της Ασκληπιού. Η απόδειξη έρχεται από μια ακόμα μαρτυρία που αποκαλύπτει ότι αρχικά χτύπησαν λάθος κουδούνι…

«Χτύπησαν σε εμάς πρώτα. Αυτό συνέβη. Απλά απαντήσαμε ότι δεν είναι εδώ ο κύριος τάδε. Εμείς είπαμε δεν είναι εδώ, δίπλα χτυπήστε και μάλλον χτύπησαν» τονίζει μια γυναίκα διπλανού κτιρίου.

 

Στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκούν τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο κ. Κοντονής μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το εάν του ζητήθηκε ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό για το τραγικό συμβάν της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, είπε πως εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.