X

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Το μεσημέρι η κηδεία του γνωστού ποινικολόγου. Περιπλέκει την υπόθεση η αποκάλυψη ότι ήταν ζωντανός όταν έφυγαν οι εκτελεστές. Τα στοιχεία που ερευνά η ΕΛΑΣ.

Ant1news

Οργή και θλίψη συνεχίζει να προκαλεί η εκτέλεση του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του, σε μια από τις καλά φυλασσόμενες περιοχές της πρωτεύουσας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 3:00 μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος) και θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού.

Την ίδια ώρα οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον γνωστό δικηγόρο, το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει συλλέξει δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το χώρο της εκτέλεσης και μένει να εξεταστούν στα ειδικά εργαστήρια, προκειμένου να ταυτοποιηθούν.

Ο δικηγόρος δέχθηκε πυροβολισμό από κοντινή απόσταση και δεν πρόλαβε να αντιδράσει, όπως εκτιμά ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια.

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι πρόκειται για τυφλό χτύπημα θώρακος από βολίδα πυροβόλου όπλου. «Πρέπει να είναι το πολύ δύο μέτρα, δηλαδή, ένα μέτρο ενάμιση να είναι… Την έριξαν πολύ κοντά» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής, ο οποίος σημείωσε ότι η σφαίρα, που είχε μια κλήση από ένα ύψος προς τα κάτω αριστερά, προκάλεσε εκτεταμένη αιμορραγία στο θύμα.

Το νέο στοιχείο όμως που έρχεται στο "φως" της δημοσιότητας είναι ότι ο άτυχος δικηγόρος δεν πέθανε ακαριαία αλλά λίγα λεπτά προτού φθάσει στο σημείο το ασθενοφόρο.

Μάλιστα, όταν τον βρήκε ο στενός του συνεργάτης, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κατάφερε να του ψιθυρίσει κάτι, το οποίο όμως, λόγω του σοκ που υπέστη, δεν μπόρεσε να θυμηθεί.

Αυτό το νέο στοιχείο μπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν οι δράστες ήθελαν να τον σκοτώσουν γιατί έφυγαν ενώ ακόμα ζούσε; Εάν πάλι θέλησαν απλά να τον "προειδοποιήσουν" γιατί δεν τον χτύπησαν στα πόδια αλλά στο θώρακα;

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΕΛΑΣ, μιλούσαν σπαστά ελληνικά, δεν φορούσαν γάντια και δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους. Ο ένας ήταν κοντός με ύψος περίπου 1,65, αδύνατος, ανοιχτόχρωμος και ξυρισμένος. Ο συνεργός του ήταν ψηλός περίπου 1,80, αδύνατος κι εκείνος, ελαφρά αξύριστος, είχε μαύρα μαλλιά και φορούσε τζιν παντελόνι και μπουφάν.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα «Έθνος» στο τελευταίο του τηλεφώνημα στη σύζυγό του ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος της αποκάλυψε ότι είχε ραντεβού με δύο νέους πελάτες. Ίσως δεν τους γνώριζε… Δέχθηκε όμως να τους δει.

Βέβαιο είναι ότι και εκείνοι δεν τον γνώριζαν, δεν είχαν πάει ποτέ ξανά στο γραφείο του στον Αριθμό 154 της Ασκληπιού. Η απόδειξη έρχεται από μια ακόμα μαρτυρία που αποκαλύπτει ότι αρχικά χτύπησαν λάθος κουδούνι…