X

Βίντεο-ντοκουμέντο από τις επιθέσεις αναρχικών σε αστυνομικούς για τον τραυματισμό 16χρονου

Καρέ-καρέ οι επιθέσεις στο Α/Τ Εξαρχείων, στο Πεδίον του Άρεως και στις διμοιρίες των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη. Νύχτα ταραχών στα Εξάρχεια.

Ant1news

Κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους σε βάρος αστυνομικών οι αναρχικοί, μετά τον τραυματισμό ενός 16χρονου, λίγη ώρα μετά απο την σύλληψή του κοντά στη Γ.Α.Δ.Α.

Ο νεαρός συνελήφθη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στα Εξάρχεια, στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα των διαδηλώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, επιχείρησε να αποδράσει απο το περιπολικό στο οποίο τον είχαν επιβιβάσει για τον μεταφέρουν στην Γενική Διεύθυνση, αλλά αμέσως μόλις άνοιξε την πόρτα του αστυνομικού οχήματος και ξεκίνησε για να φύγει, χτυπήθηκε απο διερχόμενο όχημα και τραυματίστηκε.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, καταγγέλλουν βασανισμό του 16χρονου Κώστα Μπ. πριν τη μεταγωγή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ενώ υποστηρίζουν πως οι Αρχές φοβούνται επανάληψη των ταραχών που ακολούθησαν τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο με εικόνες από πρόσφατες επιθέσεις τους. Συγκεκριμένα, στο ντοκουμέντο παρουσιάζονται στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια, την επίθεση στο Α/Τ Εξαρχείων, την πορεία προς τη ΓΑΔΑ, την επίθεση στις διμοιρίες των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς και τις συγκρούσεις με αστυνομικούς στα Εξάρχεια.

Άλλη μία νύχτα ταραχών στα Εξάρχεια

Σοβαρά επεισόδια και επιθέσεις με μολότοφ συγκλόνισαν το βράδυ της Παρασκευής την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Συγκεκριμένα, η Πατησίων, η Χαριλάου Τρικούπη και η Μπουμπουλίνας μετατράπηκαν σε πεδία μάχης, καθώς αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν καταδρομικές επιδρομές κατά των ΜΑΤ.

Τα σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ στη συμβολή της Πατησίων με την Τοσίτσα και έως και τις 04:00 τα ξημερώματα οι κουκουλοφόροι εκτόξευαν μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Τα ΜΑΤ "απάντησαν" κάνοντας χρήση χημικών, ενώ δεν έγιναν προσαγωγές υπόπτων. Επίσης, δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.