X

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη του 32χρονου τζιχαντιστή (βίντεο)

Σοκάρουν τα βίντεο φρίκης που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο. Η σύζυγός του μιλάει στον ΑΝΤ1 και παραδέχεται ότι ήταν μαχητής του ISIS.

Ant1news

Ένας από τους πιο ορκισμένους μαχητές του “Ισλαμικού Κράτους” φέρεται να ομολόγησε πως είναι - σύμφωνα με τη δικογραφία - ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο, μπροστά στις κάμερες αρνείται τις κατηγορίες και στη δικηγόρο, που διόρισε το δικαστήριο για την υπεράσπισή του, δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις φρικαλεότητες των τζιχαντιστών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο κινητό τηλέφωνό του βρήκαν ανατριχιαστικές εικόνες. Φωτογραφίες και βίντεο στα οποία πρωταγωνιστεί, ανάμεσα σε άλλους τζιχαντιστές, ακόμα και σε σκηνικό εκτελέσεων.

Ο 32χρονος είναι υπήκοος Συρίας. Μπήκε στη χώρα μας από τη Λέρο, τον Ιούνιο του 2016. Από εκεί έφθασε στην Αθήνα και ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου έμενε το τελευταίο διάστημα. Μόλις χθες πήγε στην Αλεξανδρούπολη, για να περάσει από συνέντευξη στην Υπηρεσία Ασύλου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ομολόγησε τη δράση του όταν πια οι αστυνομικοί του έδειξαν τα βίντεο και τις φωτογραφίες από το κινητό του τηλέφωνό. Μόλις κατάλαβε ότι κατηγορείται για τρομοκρατία, επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Ο 32χρονος έλαβε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή του.

Η σύζυγος του τζιχαντιστή παραδέχεται ότι ο πατέρας των παιδιών της ήταν μαχητής του ISIS

Η 20χρονη Ταγρίτ μοιάζει να μην έχει καταλάβει τον λόγο που οι Αρχές κρατούν τον σύζυγό της. Φοβισμένη, μόνη με δύο παιδιά, μακριά από φίλους και συγγενείς, αδυνατεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1.

 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η ίδια κατήγγειλε τον 32χρονο για ενδοοικογενειακή βία, λέγοντας μάλιστα στις Αρχές πως ο νεαρός είναι μέλος του “Ισλαμικού Κράτους”. Η ίδια, ωστόσο, μπροστά στην κάμερα, υποστηρίζει πως ουδέποτε υπήρξε βίαιος ο σύζυγός της. Την ίδια ώρα, παραδέχεται πως υπήρξε μαχητής του ISIS όταν ζούσαν στη Συρία. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του, ήταν φίλων του, λέει.

Ήξερε πως ο σύζυγός της είχε ραντεβού με την Υπηρεσία Ασύλου στην Αλεξανδρούπολη για να υποβάλλει αίτηση ώστε να μείνουν στην Ελλάδα. Τον περίμενε με αγωνία να επιστρέψει, έκαναν όνειρα λέει να εγκατασταθούν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, να βρει ο 32χρονος εργασία και να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους. Κατάλαβε πώς κάτι δεν πήγαινε καλά όταν η Αστυνομία έφτασε στο σπίτι της και το έκανε “φύλλο και φτερό”.